Slavni centimetri: Napoleon je bio vlasnik atrofirana spolovila, a Rasputin je u gaćama krio “pitona” od 30 centimetara!

O kultu penisa od antičkih vremena do danas već smo pisali, a sada je vrijeme da kažemo koju o onome što su među nogama krili neki od najpoznatijih umjetnika, sportaša i državnika u povijesti. Ernest Hemingway, najveći avanturist među piscima, imao je kratke rečenice ali i kratak penis – veličine malog prsta. Ni njegov kolega Francis Scott Fitzgerald, autor “Velikog Gatsbyja”, ništa veliko nije imao među nogama. Dva literarna giganta jednom su prilikom navodno uspoređivala svoje minijaturne udove. Rezultat tog dvoboja nije nam poznat.

Za razliku od prikraćenih pisaca, glumac Garry Cooper imao je čime popuniti gaćice, baš kao i kolega mu Errol Flynn. Potonji ga je darežljivo pokazivao znatiželjnicima, poput vrijedna artefakta, a na razuzdanim zabavama njime je znao – svirati klavir! U holivudske “velikane” ubrajaju se i Charlie Chaplin, Rock Hudson, Cary Grant i Steve McQueen. No, to ne bismo mogli reći za “kralja Hollywooda” Clarka Gablea. Carole Lombard, mila mu bračna družica, slikovito je opisala njegovo “veličanstvo” – da mu je penis samo centimetar kraći, zvali bi ga kraljicom Hollywooda!

Kad je američkom predsjedniku Lyndonu B. Johnsonu na nekom neslužbenom sastanku ponestalo argumenata kojima bi opravdao angažman američkih vojnih snaga u Vijetnamu, iznervirano je izvadio predsjedničku “palicu” iz gaća, uz riječi: “Evo zbog čega!”. Johnsona je također pratio glas da je na privatnim zabavama često dokazivao da ima “najvećeg” u Teksasu.

Brazilskom napadaču Garrinchi majčica priroda je oduzela šest vrlo važnih centimetara – lijeva mu je noga, naime, bila kraća od desne, što ga nije spriječilo da uđe u nogometnu povijest kao najbolje desno krilo svih vremena. Drugdje je imao centimetara viška: ako je vjerovati biografu pokojne legende, penis brazilske sedmice bio je dugačak – četvrt metra!

Henri de Toulouse-Lautrec za života je uspio narasti samo metar i pol. Zakinute je centimetre obilno nadoknađivao u zoni ispod pojasa. Pariške prostitutke, s kojima je rado i često prijateljevao, opisale su ga kao “verge à pattes”, što bi značilo – hodajući penis! Dok neki vjeruju kako je slavni slikar “patio” od hipertrofije spolnog uda, skeptici tvrde da je riječ o pukoj optičkoj varci: prosječan penis na malom se tijelu doima većim.


Jedan je njegov zemljak imao problem druge vrste: atrofirana muškost narasla mu je svega dva i pol centimetra! Svojedobno je bio car. Zvao se Napoleon Bonaparte. Nakon smrti, penis mu je odrezan, da bi, mnogo godina kasnije, za 3.800 dolara bio prodana na aukciji. Kupac je, razumljivo, bio jedan urolog. Bez spolovila je ostao i ruski samozvani prorok Grigorij Jefimovič Rasputin. Tako barem tvrdi kustos Muzeja erotike u Sankt Peterburgu. U toj šarmantnoj kulturnoj ustanovi čuva se penis dugačak respektabilnih trideset centimetara, kojim je za života navodno mlatarao spomenuti bradonja. Kako bilo, zna se da je Rasputin jednoga zimskog dana otrovan, triput upucan te, za svaki slučaj, premlaćen toljagama. Ubila ga je grupa ruskih časnika, a tijelo mu je pronađeno u zamrznutoj Nevi. Kako bi rimski satiričar Juvenal rekao, kad te sreća napusti, nije važno koliko ti je penis dugačak!

Piše: Lucija Kapural

Komentari