Skandal u zaleđu: Tri nogometaša i maloljetna prostitutka

U svijetu vrhunskog nogometa, gdje se okreću vrtoglavi iznosi, skandala ne manjka. Od prevarenih žena preko nasrtaja na vlastite navijače do odgrizanja ušesa suparničkim igračima, lista nestašluka zbog kojih su božanstva sa zelenih travnjaka završila na naslovnicama žute štampe – pa i crnih kronika – poprilično je dugačka. Iz mora onih sočnih odabrali smo show-program koji je 2008. godine priredio tadašnji francuski reprezentativac Franck Ribéry. Sve je počelo člankom o nogometašima koji koriste usluge “prijateljica noći”. Potom su isplivala imena: doznalo se da pustopašni Ribéry i kolege mu Karim Benzema i Sidney Govou prijateljski dijele Zahiju Dehar, prsatu prostitutku alžirskog podrijetla. Činjenica da je Ribéry oženjeni otac dvoje djece bila je mačji kašalj u usporedbi s podatkom da je Zahia, u vrijeme kad je “plesala vodoravni tango” s “galskim pijetlovima”, imala samo – šesnaest godina! Ribéry je isprva negirao upletenost u ovu “prljavu priču”, da bi, pritisnut teretom dokaza (navodno su postojale neke fotografije), supruzi Wahibi – a potom i policiji – u suzama sve priznao.

Dok je gospođa Ribéry pokazala iznenađujuću dozu razumijevanja za moralno zastranjenje gore polovice, organi reda solidno su ga pritisnuli. Zbog seksualnog odnosa s maloljetnicom, koji se tretira kao silovanje, prijetila mu je trogodišnja zatvorska kazna, ali se provukao kroz ušicu ugle  tvrdeći kako nije znao da cura ima manje od osamnaest.

Gospođica koja se našla u središtu skandala svemu se samo čudila. “Ne razumijem zašto progone gospodu nogometaše kad nam je svima bilo zabavno a baš nitko nije povrijeđen”, komentirala je Zahia, dodavši kako su je “gospoda nogometaši” tretirali kao kraljicu. “Odnosili su se prema meni s poštovanjem, baš su me razmazili. Sve ih volim!” odbila je glumiti žrtvu seksualnog nasilja. Dok je na njihovim karijerama ostala mrlja veličine Madagaskara, njena je mogla ići samo prema gore. Poduzetna Zahia je, naime, profitirala iz nemile situacije: slikala se za naslovnicu “Vanity Faira”, lansirala liniju donjeg rublja te postala muza redatelja Georgea Williamsa, u čijem je kratkom filmu glumila seks-lutku koju su stvorili znanstvenici!

Piše: Lucija Kapural


Komentari