Seks, ubojstva i videovrpce: Demonski ljubavnici godinama su terorizirali Toronto!

Većina studentica Sveučilišta u Torontu maštala je o šarmantnom, naočitom i inteligentnom Paulu Bernardu. Bio je na glasu kao zabavan momak i veliki kavalir. “Sretnice” koje su ga uspjele osvojiti vrlo su brzo promijenile mišljenje – ispod  mirne površine krila se ustajala kaljuža sazdana od sadističkih poriva i mračnih fantazija. “Obožavao je plač i preklinjanje, uzbuđivala ga je degradacija žena. Često me vezivao i tukao te, u načelu, silovao”, ispričat će kasnije djevojka koja je s njim hodala mjesec dana. Usmena predaja brzo se širila, pa su cure počele izbjegavati čudaka. Sve osim jedne.

Karla Homolka, zanosna plavuša bujnih oblina, oduvijek je znala kakvi je dečki privlače: divlji, neobuzdani, pomalo okrutni. Kad je upoznala Bernarda, zaljubila se preko ušilu. “Kad bi tražio od mene da skočim s dvadesetog kata, učinila bih to bez razmišljanja”, ispričat će Karla kasnije. Nažalost, nije pretjerivala. Bernardo je isprva bio sretan što je pronašao tako podložnu partnericu, ali su ga s vremenom počele živcirati dvije stvari: prvo, nipošto nije bila čedna djevica, što joj nikako nije mogao oprostiti – ta on je bio tu da vodi, ne da bude vođen! Osim toga, imala je već dvadeset jednu godinu, a pomnim pregledom otkrio je da joj se ispod stražnjice počeo hvatati celulit. Više puta ju je ostavljao, zaključivši da je riječ o “lošoj robi”, ali bi ga ova svaki put u suzama molila da je primi natrag. “Znam da nisam savršena, ali ne brini! Nabavit ću ti djevojku kakvu želiš!”, smekšala ga je. On je jako dobro znao koju djevojku želi. Bila je to Karlina 15-godišnja sestra Tammy.

Nakon vjenčanja, par je uselio u neveliku kuću u Scarboroughu. Godine 1987., u tome mirnom okrugu zaredala su izrazito okrutna silovanja. Žrtve, odreda mlađe od sadamnaest godina, ispričale su istražiteljima da ih je napadač zaskočio u slabo osvijetljenim uličicama, stavio im nož pod grlo i prisilio ih na analni seks. Opisale su ga kao visokog momka kovrčave plave kose, pomno obrijanog i namirisanog. Policijski crtač izradio je sliku sumnjivca, koja je objavljena u lokalnim medijima. U sljedećih nekoliko mjeseci, policijske linije bile su zatrpane pozivima. Jedni su u fotorobotu prepoznali susjeda, druge je podsjećao na poznanike iz školskih klupa, neka se vremešna dama zaklinjala da je riječ o njenom suprugu, “prvoklasnom gadu”… Ipak, u moru lažnih tragova, jedno ime više se puta ponavljalo: ono Paula Bernarda. Barem desetak djevojaka istražiteljima je ispričalo svoja mučna iskustva s mladim sadistom. Priveden je na ispitivanje, a uzorak njegova sjemena poslan na DNK analizu. Igrom slučaja, rezultat analize stići će tek nakon – tri godine! Silovanja su, naime, na neko vrijeme bila prestala, a kanadska policija prioritet je dala drugom slučaju, potrazi za ubojicom djeteta. Sporost i aljkavost nadležnih života će koštati najmanje četiri djevojke.

S vremenom je Bernardo postajao sve okrutniji prema supreuzi. Cure koje mu je podvodila bile su prestare za njegov ukus, a drznula se dovesti mu i jednu debelu. Kako bi izbjegla batine, za Božić 1990. godine odlučila mu je pokloniti ono o čemu je dugo maštao – svoju sestricu Tammy. U veterinarskoj stanici, u kojoj je radila kao tajnica, nabavila je halotan, sredstvo za omamljivanje stoke. Tijekom večere, mužu, koji je jedva uspijevao prikriti uzbuđenje, i veseloj, brbljavoj tinejdžerici poslužila je skupi pjenušac. Djevojčinu čašu prethodno je “začinila” halotanom. Kad je mala zapala u polusan, šogor ju je bacio na madrac i divljački silovao. Rođena sestra, u kojoj je Tammy gledala uzor, čitav događaj je zabilježila kamerom. Školarka nije preživjela napad. Pod djelovanjem snažnog anestetika, ugušila se u vlastitoj bljuvotini. Njena smrt bit će klasificirana kao nesretan slučaj.

Pola godine kasnije, pored 14-godišnje Leslie Mahhafy zaustavio se tamnosivi “Camaro”. Suvozačica, atraktivna plavuša bujnih grudi, pitala je djevojčicu gdje se nalazi najbliža benzinska crpka. Dok je Leslie razmišljala, iz vozila je iskočio snažan muškarac i gurnuo joj neku smrdljivu krpu pod nos. Puna dvadeset četiri sata Bernardo je silovao i mučio nesretnicu u mračnom podrumu, da bi je potom zadavio. Njeno tijelo, raskomadano i preliveno cementom, nađeno je u jezeru Gibson. Slično je skončala godinu dana mlađa Terri Anderson. Posljednja žrtva demonskih ljubavnika, 15-godišnja Kristen French, oteta je s crkvenog parkirališta. Par se čak tri dana iživljavao nad njom, da bi je naposljetku ubili kad su shvatili kako kasne na večeru kod Karlinih roditelja.


Već spomenuti rezultat DNK analize Bernardove sperme zapečatio je sudbinu poremećenih supružnika. On je isprva osumnjičen za niz silovanja, no ubrzo, kad je policija zbrojila dva i dva, i za četiri ubostva. Karla, po mnogima itekako aktivna sudionica zločina, nagodila se s tužiteljstvom: sudit će joj se za ubojstva iz nehaja, ako bude svjedočila protiv muža. Ponudu je zgrabila objeručke. U rujnu 1995. godine, Paul Bernardo je osuđen na doživotnu robiju, dok se Karla – istodobno Paulova žrtva i krvnica nevinih djevojaka – nakon pišljivih dvanaest godina ponovno našla na slobodi.

Pišr: Lucija Kapural

 

Komentari