Romeo i Julija iz pakla: Hladnokrvno su smaknuli djevojčine roditelje, koji su stali na put njihovoj vezi, a presudili su i njezinu malenom bratu!

Dana 23. travnja 2006. godine, osmogodišnji dječak zaputio se do kuće najboljeg prijatelja, vršnjaka Tylera Richardsona. Zvonio je i zvonio, no nitko nije otvarao vrata. Pomalo ljut zbog nepoštivanja prethodnog dogovora, mališan je zavirio kroz podrumski prozor, da bi na podu ugledao nepomična tijela Tylerovih roditelja, 48-godišnje Debre i 42-godišnjeg Marca. Ispustivši prodoran krik, pohitao je majci, a ova je smjesta nazvala policiju. Toga dana, oko 13 sati, policajci su provalili u kuću Richardsonovih te otkrili stravičan prizoru: supružnici su ležali u lokvi krvi, više puta izbodeni oštrim predmetom, dok je tijelo nesretnog dječaka pronađeno u njegovoj sobici na katu, prerezanog grkljana. U razgovoru sa susjedima, doznali su da jedna članica obitelji nedostaje: dvanaestogodišnjoj Jasmine Richards nije bilo ni traga ni glasa. Zatečeni okrutnošću prizora, detektivi su isprva zaključili kako je i djevojčici presudio nepoznati počinitelj a potom, iz samo njemu poznatih razloga, sa sobom odnio tijelo. Ubrzo su otkrili da je istina podjednako uznemirujuća: Jasmine nije bila žrtva, već počinitelj jednog od najokrutnijih zločina u kanadskoj povijesti!

Policajci su, naime, u njenom kompjuteru pronašli prepisku sa stanovitim Jeremyjem Steinkeom, iz koje je bilo jasno da je Jasmine u vezi s jedanaest godina starijim mladićem. Nakon razgovora s prijateljima nestale djevojčice, stravično klupko istine polako nse počelo rasplitati. Istražitelji su otkrili da su se Jasmineini roditelji žestoko protivili njenoj vezi s gotovo dvostrukim mladićem, pripadnikom gotičke supkulture koji se predstavljao kao četiri stoljeća star vampir te hodao svijetom s bočicom krvi oko vrata i teškom šminkom na licu. Sin promiskuitetne alkoholičarke, kojeg su zlostavljali kako njeni partneri tako školski kolege, iza sebe je imao nekoliko prisilnih smještanja na psihijatriju i jedan pokušaj suicida. Djevojčicu iz ugledne, dobrostojeće obitelji, koja mu je u svemu bila suprotnost, upoznao je na punk koncertu, i od tada se više nisu razdvajali. Jasmine je, čini se, u problematičnom momku gledala neku vrstu prokletog viteza, koji će je izvući iz učmalog svijeta pravila i obaveza. Malo-pomalo, uvlačio ju je u svoj mračni svijet, a nezdrava simbioza kulminirala je hladnokrvnom eliminacijom smetnje njihovoj ljubavi – čitave Jasmineine obitelji.

Par je uhićen dan nakon zločina. Policajci su doznali da je gospodina i gospođu Richardson ubio Steinke, dok je Jasmine presudila vlastitome bratu, dječačiću koji ju je obožavao, i to bez ikakva motiva. Par je, gotovo s ponosom, ispričao kako je, dan prije zločina, zajednički pogledao triler “Rođeni ubojice”, koji ih je ohrabrio da učine ono što su već neko vrijeme planirali!

Jasmine je osuđena na maksimalnu kaznu predviđenu za maloljetnike, deset godina zatvora, dok je njena gora polovica dobila doživotni boravak na državnim jaslama, s mogućnošću pomilovanja nakon dvadeset pet godina. Dana 6. svibnja 1016. godine, Jasmine Richardson puštena je na slobodu, nakon čega je promijenila identitet te joj se izgubio svaki trag.


Piše: Lucija Kapural

Komentari