Poznata tibetanska blogerica: Polivena benzinom i zapaljena tijekom javljanja uživo!

Izvor: The Mirror

Iako se životi blogera i influencera mogu činiti savršenim ili barem sasvim sređenim, to je često daleko od istine. Upravo članak kojeg donosimo pokazuje da je blogerica pod imenom Lamu živjela, s druge strane ekrana, pravi pakao.

Tragedija tijekom javljanja uživo

Tridesetogodišnja blogerica pod imenom Lamu tijekom javljanja uživo polivena je benzinom i zapaljena u svom domu. Zbilo se to u večernjim satima 14 rujna 2020., kada je u kuću provalio njezin bivši suprug naoružan s nožem, a uz sebe je imao kanistar benzina. Gledatelji su u jednom trenutku samo čuli krikove dok se ekran zacrnio. Počinitelj ovog monstruoznog čina bio je njezin bivši muž Tang. Kasnije je pronađena živa, ali s opekotinama koje su pokrivale 90 posto njezina tijela. Njezini su pratitelji skupili nešto više od 200 000 američkih dolara, za bolničko liječenje. Dva tjedna liječnici su se borili za njezin život no ona je podlegla ranama, što nije čudno s obzirom na površinu vatrom zahvaćenog tijela.

Popularnost zbog autentičnosti

Lamu je imala stotine tisuća sljedbenika na Douyinu, što je kineska verzija Tik Toka i redovito je objavljivala videozapise iz svog života. Njezini su zapisi bilježili tradicionalne segmente seoskog života u tibetanskoj prefekturi Aba, u Sichuanu na jugozapadu Kine. U svojim je zapisima pripremala tradicionalna tibetanska jela, obavljala razne poslove na starinski način, sinkronizirano pjevala. Bila je iznimno popularna zbog svog autentičnosti, nije se šminkala i odijevala se na način na koji to čine žene u Tibetu.


Nasilje u obitelji

Lamu je tražila razvod od svog nasilnog supruga, što je u Kini bilo vrlo problematično. Sud joj je omogućio razvod, no skrbništvo nad sinovima je raspodijeljeno tako da je ona dobila jednog sina, a drugog je preuzeo otac. Blogeričina sestra je izjavila da je njezin bivši šogor bio nasilan i da je pretukao više članova njihove obitelji, uključuju i nju samu. Svojoj je bivšoj supruzi jednom prigodom slomio ruku. Naime, Lamin je nasilni muž želio da mu se ona vrati pa je prijetio njoj i cijeloj njezinoj obitelji. Kada je vidio da ne uspijeva, zaprijetio joj je ubojstvom sina, nakon čega mu se vratila, ali je opet bila prisiljena pobjeći.

Bijes obitelji i pratitelja 

Nakon tog tragičnog događaja Lamina je obitelj optužila policiju da ne radi svoj posao. Istovremeno su milijuni korisnika ove kineske platforme tražili pravdu za ženu koju je bivši suprug spalio. Suprug Tang je uhićen, a zasada nije poznat ishod sudskog procesa, ukoliko je uopće započeo.

Odnos između “eksterijera” i “interijera” nije uvijek recipročan. Tako da ono što vidimo uvijek treba uzeti s dobrim “zrncem soli”.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari