Oglas donosi silovanje: Zločin koji je šokirao Ameriku potaknula je patološka ljubomora jednog čovjeka

Kad je Jebidiaha Jamesa Stipea 2010. godine ostavila cura, sita njegovih ljubomornih ispada, ovaj bivši marinac danima ju je uhodio, zaključivši da ima barem jednog ako već ne i ergelu ljubavnika. U protivnom, zašto bi nogirala alfa-muškarčinu poput njega, pitao se. Nikakve dokaze nije pronašao, ali je i dalje bio uvjeren u ispravnost svoje hipoteze. Odlučio se osvetiti onoj koju je, pred malobrojnim prijateljima, nazivao “prokletom preljubnicom”.

Kako ga prijeteći pozivi u gluho doba noći, slanje stotinjak pasivno-agresivnih poruka dnevno i bušenje guma na njezinu automobilu nisu zadovoljili, odlučio je priječi na težu artiljeriju. Na “Craigslistu”, najvećoj američkoj stranici za oglašavanje, u ime bivše drage objavio je sljedeće retke: “Submisivna kuja traži agresivnog muškarca koji nema nimalo obzira prema ženskim osjećajima. Želim da me uzmeš na silu i učiniš svojom robinjom”. Pored njih, ludi osvetnik priložio je djevojčinu fotografiju i kućnu adresu.

Stipeova bivša cura podvalu je otkrila već nakon dva dana, kad ju je šokirana kolegica upozorila na postojanje oglasa. Odmah je naložila da se njeni podaci skinu s “Craigslista”. Nažalost, luđak po imenu Ty Oliver McDowell pročitao je “njen” oglas i odlučio joj ispuniti želju. Provalio je u ženin stan, zavezao je za radijator, a potom divljački silovao, držeći joj nož pod bradom. “Htjela si grubo? Evo ti grubo!” navodno joj je vikao na uho, dok je nesretnica plakala i preklinjala za milost. Policija je vrlo brzo privela silovatelja (žrtvi je, netom prije napada, poslao mail u kojem je obavještava da će je “posjetiti”), a nedugo potom otkriven je i stvarni autor oglasa. Stipe i McDowell dobili su identičnu kaznu – svaki po šezdeset godina odmora na državnim jaslama.

Piše: Lucija Kapural


Komentari