Naljuđe anegdote iz povijesti rock glazbe: Pucaj, tucaj, štucaj!

Biti rock zvijezda je profitabilno, no katkad i naporno. Čovjek treba satima skakati po pozornici, osmisliti originalan styling, uzeti mjeru hordama raspomamljenih groupie-djevojaka, suspregnuti se od nokautiranja paparazza te, ako želi ući u cijenjeno društvo kantautora, k tome i stvarati dok glava bubnja od sinoćnje zabave. Uz to, čuli smo, miris autobusa za turneje podsjeća na onaj sumpornih kupki u devetom krugu pakla. Kako bi lakše kusali svoj krug sa sedam kora, slavni glazbenici vrlo se često opuštaju uz opijate u rasponu od vina do heroina, što, prolaskom vremena, ostavlja traga na njihovoj mentalnoj stabilnosti te kumuje anegdotama poput ovih, koje smo za vas pažljivo probrali!

Ništa ne gasi žeđ kao losion za brijanje!

Bon Scott (na slici!), pjevač kultne grupe “AC/DC”, bio je više-manje cijelo vrijeme pijan, a kapljica mu je u konačnici i presudila. Jednom je, u pokušaju da impresionira neku obožavateljicu, naiskap strusio bocu prozirne tekućine, pretpostavivši da se radi o votki. Nije se radilo: bio je to aftershave! Pragmatičan kakav je bio, Scott se ispovraćao, obrisao usta rukavom, a potom poševio dotičnu mladu damu na podu backstagea. Kasnije se, istinabog, onesvijestio, a čitav sljedeći dan nezaustavljivo štucao – unatoč litrama vode koje je popio – ali je pričao kako mu je to bio jedan od dražih provoda.

Trnoružica s puškom u rukama

Sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ovisnost Stevena Tylera o heroinu dosegnula je vrhunac. “Meni, koji sam oduvijek slovio za pastuha, u tom je razdoblju bilo puno važnije ‘sje*ati se’ nego je*ati”, poetski se izrazio frontman “Aerosmitha”. Jednom je, tako “sje*an”, s prozora samostana koji je bend unajmio i pretvorio u studio pucao u životinje u dvorištu. To ga je iscrpilo pa je odlučio malčice ubiti oko, a članovi grupe pronašli su ga kako, glasno hrčući, visi s prozora, i dalje čvrsto držeći pušku u rukama!


Sotona po imenu Isus

U usporedbi s G. G. Allinom, Marilyn Manson doima se poput bogobojaznog ministanta. Autor nježne numere “Brutality and Bloodshed for All” bio je uhićen najmanje trideset puta, a njegovi nestašluci kretali su se u rasponu od premlaćivanja namjernika, preko seksa s maloljetnicama, do pokušaja ubojstva. “Mrzim svakoga, a najviše glupu publiku!”, često je ponavljao, a kako bi svojim riječima dao dodatnu težinu, tijekom koncerata bi obavljao veliku nuždu na stageu, a potom izmetom gađao obožavatelje. U slobodno vrijeme, dopisivao se s osuđenim serijskim ubojicom Johnom Wayneom Gacyjem, kojeg je smatrao srodnom dušom, a nakon što je umro od predoziranje heroinom, pokopan je u gaćicama na kojima su bile naštampane riječi “Pop*ši mi!”. Ove činjenice su to zabavnije znamo li da je krsno ime ovoga vrckavog momka bilo – Isus Krist!

Piše: Lucija Kapural

Komentari