Najveći misterij industrije za odrasle: Što se dogodilo zvijezdi najuspješnijeg pornića svih vremena?

Čak i ako u životu niste pogledali niti jedan pornić, sigurno ste čuli za filmove “Duboko grlo”, “Vrag u gospođici Jones” i “Debbie Does Dallas”, klasike žanra. Potonji je snimljen davne 1978., u zlatnoj eri pornografije, a do danas mu se nijedan uradak ovog tipa nije uspio približiti po zaradi. Tijekom godina, snimljeni su brojni nastavci, remakeovi i parodije, jedna reklama za deterdžent imala je duhoviti slogan “Debbie Does Dishes”, a na off-Broadwayu je postavljen istoimeni mjuzikl, u kojem su scene ševe zamijenjene glazbenim brojevima. Što je doprinijelo golemoj popularnosti filma?

Topla je to ljudska priča o slijeđenju snova, prijateljskoj odanosti i prednostima života u kapitalističkom sustavu. Naslovna junakinja, kapetanica srednjoškolskog tima navijačica iz američke provincije, želi otići u Dallas kako bi postala profesionalka, odnosno mahala pomponima u redovima “Texas Cowgirls”. Sa suzama radosnicama u očima, pokaže ona pozivnicu za audiciju roditeljima. Ali, avaj, ovi ne žele ni čuti za to: uvjereni da u velikom gradu vrebaju svakovrsne opačine, odbiju joj dati lovu za putovanje. Baš kad se učini se da je to kraj ambicija Debbie Benton, na scenu stupaju kolegice cheerleadersice, koje odluče prikupiti novac za putovanje cijenjene kapetanice. Svaka od njih, uključujući Debbie, pronađe posao, no kako sredstva ne kapaju dovoljnom brzinom, djevojke pronalaze alternativan izvor prihoda – seks sa šefovima. Tek kad film završi u optimističnom tonu, nagovještavajući ostvarenje američkog sna, shvaćamo da je naslov promašen – Debbie nikad nije “obradila” nikoga iz Dallasa!

Glavni razlog uspjeha na kinoblaganjama bila je glumica Bambi Woods, koja je portretirala naslovnu heroinu. Lijepoj plavuši predviđali su zvjezdanu karijeru, ali se to nije ostvarilo. Snimila je još samo nekoliko nezapaženih pornića, da bi sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća nestala bez traga i glasa. Nitko, pa ni njene najbliže prijateljice, nije znao kamo je otišla ni zašto se ne javlja, pa čak ni je li uopće živa. Ono što je otežavalo potragu bila je činjenica da njen identitet nije bio poznat javnosti – Bambi Woods je umjetničko ime koje joj je nadjenuo redatelj pornića Jim Clark. Postojale su brojne teorije koje su pokušavale rasvijetliti misteriozni nestanak, od one da se pridružila vjerskoj sekti do one da je ubijena, a najuvjerljivijom se činila ona da je umrla od predoziranja drogom. Godine 2005., jedna britanska TV kuća unajmila je privatnog detektiva kako bi otkrio njenu sudbinu za potrebe dokumentarca “Debbie Does Dallas: Uncovered”, ali istraga nije dala rezultata… Osim e-maila nepoznatog pošiljatelja, navodna glumičinog znanca, u kojem je pisalo da nekadašnja kraljica oralnog seksa danas vodi mirnu egzistenciju u Iowi, kao supruga uspješna kompjuterskog stručnjaka i majka dvojice sinova, te da s “prošlim životom” više ne želi imati veze!

Piše: Lucija Kapural


Komentari