Najstravičniji zločin u australskoj povijesti: Mužu je oderala kožu, a glavu mu je skuhala s povrćem!

Australka Katherine Knight oduvijek je bila problematična. Kombinacija alkoholizma, patološke ljubomore i sadističkih poriva iz njenog je života otjerala svakog muškarca, a oni koji su se izvukli s glavom na ramenima iskusili su teror zbog kojeg su završili na psihijatrijskom kauču. Kad je suprug broj jedan, sit njenih uvreda, batina i razbijanja pokućstva, rekao Katherine da je ostavlja, ova je zgrabila bat za meso i izbila mu sve zube. Dok je nesretnik krvario i vrištao u agoniji, njegova luđa polovica se, veselo pjevušeći, zaputila u garažu. Ondje je, pomoću bata koji se pokazao tako korisnim, njegov skupocjeni automobil pretvorila u hrpu zgužvanog lima. Na kraju mu je, za oproštaj, spalila rijetke stripove koje je godinama skupljao.

Drugi muž, koji je njeno ludilo trpio rekordne tri godine, prošao je još gore. Kad mu je, u potrazi za dokazom eventualne nevjere, ispretumbala čitav radni stol, uništivši važne dokumente na kojima je dugo radio, čaša njegovog strpljenja se prelila. “S nama je svršeno!” prvi put je podigao glas na nju. “Trebao sam slušati majku, koja mi je lijepo govorila da se ne ženim luđakinjom poput tebe!”. Katherininim licem razlilo se ružno crvenilo. “Luđakinja? Pokazat ću ti ja kolika sam luđakinja!” vrisnula je, a potom dograbila suprugova kućnog ljubimca, dražesno štene, te mu prerezala vrat.

Do trenutka kad je i njezinu trećem braku došao kraj, ono malo zdravog razuma što ga je Katherine još imala nepovratno se rastočilo. Johna Pricea, čovjeka kojem se zaklela na vječnu ljubav, trideset sedam je puta izbola nožem kad joj je rekao da je ostavlja. Njen bijes nije se stišao ni kad je ovaj nepomično ležao u lokvi vlastite krvi. Nakon što je truplu ogulila kožu, ubojica ga je odvukla u podrum te ga, nadljudskom snagom koje joj je pružio luđački bijes, objesila o kuku za meso. Priceova glava i komadi stražnjice završili su u loncu: Katherine ih je skuhala s obiljem povrća i začina, planirajući ih poslužiti djeci iz žrtvina prvog braka.

Na svu sreću, mališani su bili pošteđeni sudbine da ručaju vlastitog oca: luda žene je uhićena nekoliko sati nakon zločina, budući da ju je susjed vidio kako okrvavljena pleše po dvorištu. U povijest je ušla kao prva žena u Australiji koja je osuđena na doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja.

Piše: Lucija Kapural


Komentari