Najbizarniji slučaj obiteljskog nasilja: Krvnički pretukao ženu s amputiranim rukama i nogama, ona mu sve oprostila!

Amerikanac Jacoby Smith netko je koga tek uvjetno možemo nazvati čovjekom. Premda nije imao ni dana radnog staža, te je u tridesetoj parazitirao na majčinoj grbači, sebe je smatrao bogomdanim. Cure koje je uporno pokušavao zavesti su, međutim, mislile drugačije, pa se kući redovito vraćao sam. Željan seksa, sreću je odlučio potražiti na stranicama za upoznavanje partnera. Na oglas mu je odgovorila stanovita Tiesha Bell, a momak je vagao opcije: cura je, istinabog, otvoreno napisala da su joj obje ruke i noge amputirane nakon teške bolesti, ali je zato imala ljupko lice i vlastiti stan. Pala je odluka: pozvat će je na spoj!

Kako je Jacoby u međuvremenu poradio na komunikacijskim vještinama, Tiesha je – nakon večere koju je on platio majčinom karticom – pristala i na drugi spoj. Dva mjeseca kasnije, Jacoby je uselio u njen stan. Da je požurila s odlukom o suživotu, gospođica Bell je vrlo brzo shvatila: mladić koji ju je u početku obasipao komplimentima i tvrdio kako nema problema s njenim hendikepom s vremenom ju je počeo vrijeđati i ponavljati joj koliko je sretna što je, “takva neadekvatna”, upecala muškarčinu poput njega. Vrijeđanje je s vremenom nadopunjeno čupanjem za kosu i šamaranjem. A onda, u travnju 2010. godine, stvari su eskalirale.

Nakon što je sirotica goroj polovici nehotično omela pogled na utakmicu svojim invalidskom kolicima, ovaj ju je odlučio naučiti pameti. Desetak puta ju je snažno udario u glavu, a kad je pala na pod, još ju je, za svaki slučaj, malo cipelario. Na sudu se branio uistinu imbecilno: premda nije zanijekao da je istukao nevjenčanu suprugu, izjavio je kako je to učinio – u samoobrani! Da, dobro ste pročitali: pokušao je uvjeriti suca da ga je draga batrljcima udarila u testise. Iz nekog razloga, članovi porote nisu povjerovali u njegovu priču pa je dobio šest mjeseci zatvora. Tada je uslijedio preokret. Po izlasku iz zatvora, Jacoby se pojavio na vratima bivše zaručnice s buketom u ruža u rukama i pomno razrađenim isprikama na usnama. Umjesto da ga izbaci na cestu, Tiesha je povjerovala u priču da se promijenio, te je pristala postati gospođa Smith. Nadamo se da je terapija kontrole bijesa, kojoj se njen mužić podvrgao, dala rezultate, mada se baš ne bismo okladili u to…

Piše: Lucija Kapural


Komentari