Najgluplje ljepotice u povijesti: Na glavi kruna, a u njoj propuh

Ljepota i pamet rijetko su druzi, kaže stara poslovica. Od ove sentencije u potpunosti se ograđujemo, a kao svijetli protuprimjer uzimamo seks bombu Sharon Stone i njen IQ 160. Kad smo to raščistili, jedno ćemo ipak priznati: na atraktivnom čeljadetu glupost se nekako snažnije ističe. Donosimo listu “bisera” koji su izišli iz usta sudionica izbora ljepote – u usporedbi s njima, odgovor “It’s OK” naše Fani Čapalije upravo je to, OK!

Ah, to obrazovanje!

Bio je to uobičajen izbor za najljepšu Amerikanku: red dugih nogu, red lažnih sisa, red politički korektnih opservacija. Miss Amerike 2014. postala je Nina Davuluri, utjelovljenje sintagme “beauty and grace”: lijepa poput anđela, bistra kao gorski potok, odlučna u namjeri da se bori za mir u svijetu a uz to, da se pokaže kako žiri nema predrasuda, indijskih korijena. Ninin trijumf zasjenila je, međutim, jedna druga natjecateljica, i to isključivo snagom svoje gluposti. Evo što je Miss Utaha Marissa Powell (na slici!) odgovorila na pitanje što o našem društvu govori činjenica da muškarci zarađuju više od žena: “Mislim da, ovaj, to možemo povezati s obrazovanjem, je li, odnosno s tim kako mi, ono, nastojimo pokušavati težiti… Težiti stvaranju novih radnih mjesta. To je trenutačno najveći problem. Mislim, muškarce se posebno smatra, ovaj, liderima ovoga, pa mi moramo vidjeti kako… Vidjeti kako obrazovanje učiniti boljim. Znate, tako da bismo mogli riješiti ovaj veliki problem. Hvala!” Da smo zlobni, rekli bismo kako je najveći problem američkog obrazovanja to što proizvodi elokventne individue poput nje…

Vidjeti znači vjerovati


Na izboru za Miss svijeta 2013. godine, predstavnici Filipina Joanliji Lising postavili su pomalo morbidno pitanje: “Kad bi ti rekli da smiješ imati samo jedno osjetilo, koje bi izabrala?”. A evo i odgovora: “Vid je najbolje osjetilo koje možemo vidjeti, jer vidjeti znači vjerovati, a vjerovati u ono što vidiš jest savršeno!” Odlučite sami: filozofska misao na tragu zen-budizma ili ultimativna budalaština?

Od Havaja do Havaja

Godine 1992. havajska predstavnica Nadine Tanega natjecala se za Miss Amerike. Žiri joj je postavio klasično pitanje: “Zašto se ponosiš time što si Amerikanka?” Odgovor je bio sve samo ne klasičan. Uspravivši se u pozi ponosnog patriotizma, dodatno naglašenoj haljinom s podstavljenim ramenima i frizurom tapirušom, Nadine je – zbilja ne izmišljamo – rekla sljedeće: “Naša je zemlja uistinu veličanstvena. Od kamenih obala Havaja, do predivnih pješčanih plaža… ovaj, Havaja, Amerika je naš dom!” Ako izuzmemo mogućnost da je Tanegu financirala turistička zajednica Havaja, savjetujemo joj da više putuje!

Najdrevniji Japanac

Na finalnoj večeri izbora za Miss Paname 2009. godine, zanosna Giosue Cozzarelli učinila je sve što je bilo u njenoj moći da impresionira žiri baroknom raskoši svoje gluposti i neznanja. “Objasnite Konfucijevu izreku da je učenje bez promišljanja uzaludan trud!” tražili su oni iz žirija. Dobili su ovo: “Dobra večer, Panama! Konfucije je, kao što svi znamo, izumio konfuziju. On je bio jedan od najdrevnijih ljudi, ovaj Kineza… Hoću reći, Japanaca. Bio je jedan od najdrevnijih Japanaca na svijetu. Hvala vam!”

Uvijek i zauvijek

Desert smo ostavili za kraj! Ovo je bio odgovor Amie Beth Dickinson, kandidatkinje za Miss Alabame 1994. godine, na pitanje bi li voljela živjeti zauvijek: “Ne bih voljela živjeti zauvijek, jer ne bismo trebali živjeti zauvijek. Da nam je predodređeno da živimo zauvijek, onda bismo i živjeli zauvijek. Međutim, ne možemo živjeti zauvijek i zato ja ne bih voljela živjeti zauvijek!” Pokušajte oboriti njen silogizam, izazivamo vas!

Piše: Lucija Kapural

Komentari