Muškarac u bijelom kombiju: Stravičan zločin u Salt Lake Cityju

Yvette Rodier (na slici) i Zach Snarr iz Salt Lake Cityja godinama su bili bliski prijatelji, a onda se, malo pomalo, prijateljstvo počelo pretvarati u uzajamnu privlačnost. Kad joj je, toploga proljetnog dana 1996. godine, Zach telefonirao i pozvao je na večeru, Yvette je znala da njihov odnos kreće u novom smjeru. Nakon ukusnog objeda, odvezli su se do jezera Little Dell, kako bi uživali u krajoliku obasjanom mjesečinom. Lijepa 18-godišnjakinja nadala se da će večer završiti poljupcem o kojem je dugo sanjala. Uistinu, poljubit će Zacha – kad njegovo beživotno tijelo bude ležalo u mrtvačnici!

Yvette je kasnije ispričala da nikad nije bila sretna kao te večeri: “Sve je bilo savršeno, kao u bajci… Dok se taj bijeli kombi nije zaustavio u neposrednoj blizini”. Mladi par isprva nije obraćao pažnju na muškarca koji je sjedio u parkiranom vozilu… A onda je ovaj glasno zalupio vratima te krenuo prema njima. “Mislila sam da se izgubio i da treba pomoć. I, doista, pitao nas je poznajemo li ovaj kraj, a baš kad sam mu htjela odgovoriti, izvadio je pištolj i počeo pucati po nama”, prisjeća se dana kad se njen život pretvorio u noćnu moru. Prvi metak pogodio je Zacha u sljepoočnicu. Na licu mjesta je ostao mrtav. Napadač je potom ustrijelio Yvette u rame, a baš kad joj je htio isprazniti spremnik u glavu, ponestalo mu je metaka. Teško je zamisliti užas koji je morao obuzeti mladu djevojku u trenutku kad je monstrum izvadio rezervne metke iz jakne i počeo puniti pištolj. “Ovako ćeš više patiti!” jezive su riječi koje je izgovorio prije nego što je ispalio hitac u Yvettein trbuh. Premda je trpjela strahovitu bol, postupila je razumno – pravila se da je mrtva. “Ležala sam na tlu, u agoniji koja se riječima ne može opisati, trudeći se ostati nepomična. U jednom trenutku sam osjetila kako mi kopa po džepovima, a onda se nagnuo nad mene. Kad sam osjetila njegov vreli dah, pomislila sam da će me silovati”, ispričala je.

To se, srećom, nije dogodilo. Napadač je ukrao Yvettein novčanik i ključeve Zachova automobila, u kojem se potom odvezao. Kad se uvjerila da je otišao, Yvette je zazvala Zachovo ime. Tišina je bila zastrašujuća. Trpeći bol od koje joj se mračilo pred očima, hrabra djevojka uspjela je 45 minuta pješačiti do odmorišta te pozvati hitnu pomoć s govornice. Odmah je operirana, a premda se trebala danima odmarati u bolnici, inzistirala je da je puste ranije kako bi se stigla oprostiti sa Zachom. U mrtvačnici obasjanoj zasljepljujućom neonskom svjetlošću, mladiću u kojeg se bila počela zaljubljivati dala je prvi, a ujedno i zadnji poljubac u životu.

Policija je nakon nekoliko dana uhitila Jorgea Benvenuta, čovjeka koji je djevojčin san raspršio na komadiće. Ubojica je osuđen na doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja. Yvette, koja se u međuvremenu udala i diplomirala pravo, danas je odvjetnica specijalizirana za pomaganje žrtvama nasilnih zločina.


Piše: Lucija Kapural

Komentari