Ludi plan Saveznika: Pretvorit ćemo Hitlera u ženu!

Koliko su Saveznici bili očajni u namjeri da okončaju Drugi svjetski rat, najbolje svjedoči ideja o kojoj su neko vrijeme ozbiljno kontemplirali. Riječ “bizaran” ni približno ne može opisati plan da se strašnog Adolfa Hitlera pretvori u – žensko! Odnosno, nešto slično.

Plan je bio sljedeći: infiltrirani špijuni su mu u hranu trebali podmetati hormon estrogen, koji bi ga nakon nekog vremena učinio toliko ženskastim da bi vrlo vjerojatno odustao od daljnjeg ratovanja i valjda se posvetio kreiranju vlastite modne linije ili kukičanju goblena. U redu, malo karikiramo, ali cilj je bio smanjiti diktatorovu agresivnost i učiniti ga što sličnijim njegovoj krotkoj i smjernoj sestri Pauli. Plan je bio i da mu glas zbog hormona postane viši a kosa otpadne, čime bi se, ako ništa drugo, narušili njegovi dramatični nastupi.

Zagovornici ovog pothvata bili su uvjereni u njegovu genijalnost: za razliku od otrova, estrogen je nemoguće otkriti u hrani, pa Hitlerovi kušači ne bi trebali ništa posumnjati. Premda su Britanci već pripremili špijune za ovu misiju, od njene realizacije se na kraju ipak odustalo. Tko zna, možda se netko preplašio stvaranja ženske verzije Hitlera s PMS-om?

Piše: Lucija Kapural


Komentari