Ljubav iza rešetaka: Tako ubojiti, tako zavodljivi!

Teško je povjerovati da postoje žene koje osuđene silovatelje, palikuće i ubojice smatraju idealnim ljubavnim izborom, no priče iz najstrožih američkih zatvora svjedoče da je ovo zapravo vrlo uobičajena pojava. Za vas smo odabrali primjere dvojice monstruma, odbojnih karakterom koliko i fizikusom, za kojima su pripadnice nježnijeg spola doslovce slinile!

Clifford Olson

Clifford Robert Olson Jr. (1940. – 2011.) jedan je od najozloglašenijih serijskih ubojica u kanadskoj povijesti. Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, osuđen je za silovanje i ubojstvo jedanaestero tinejdžera, što djevojaka a što mladića, što mu je priskrbilo doživotni smještaj u najstrožem zatvoru Quebeca. Za zločine koje je počinio nije pokazao ni traga kajanja, štoviše, često se hvalio po kaznionici da je stvaran broj njegovih žrtava znatno veći. Osim što je bio lud kao kupus, Olson je bio fizički izrazito odbojan: niskog čela, obraza obješenih kao u buldoga i spojenih obrva, spadao je u kategoriju “ni rođena majka ne bi ga nazvala lijepim”. Da ne pretjerujemo, svjedoči njegov opis na policijskoj tjeralici: ondje je, crno na bijelom, pisalo da osumnjičenik ima lice “opušteno poput zgnječene pite”. To, međutim, nije spriječilo obožavateljice da ga obasipaju ljubavnim pismima jednom kad je završio na državnim jaslama. “Opisuju mi svoje najskrivenije seksualne fantazije, šalju golišave fotografije i nošeno donje rublje… Uzbuđujem više žena nego George Clooney!” s ponosom je ispričao tijekom zatvorskog intervjua. Olson, koji je na testu psihopatije postigao 38 od mogućih 40 bodova, žene je prestao uzbuđivati u poznoj dobi od sedamdeset jednu godinu, kad ga je maligna boleština spremila dva metra ispod zemlje.

John Wayne Gacy


Ako smo Olsona opisali kao fizički odbojnog muškarca, bilo bi pravedno reći da je John Wayne Gacy (1942. – 1994.) bio upravo zastrašujuće ružan. Sličio bi pomalo na debelog komičara Olivera Hardyja – da je Oliovo lice bilo unakaženo sjekirom. Ono izvanjsko odražavalo je ono unutrašnje: Gacy je bio sadistički silovatelj i ubojica. “Klaun ubojica”, kako su mu mediji tepali zbog navade da oblači cirkusko odijelo i zabavlja djecu, osuđen je na smrt zbog trideset tri ubojstva. Izvršenje kazne čekao je punih četrnaest godina, tijekom kojih je slikao akvarele, žalio se na presudu i čitao pisma obožavateljica. Osim za seriju najgnjusnijih zločina, ove su mu progledale kroz prste i za činjenicu da je bio – homoseksualac! Da, žrtve nad kojima je bludničio bili su mladići, mahom siromasi i lutalice. Kako bilo, njegova ćelija bila je zatrpana fotografijama koje su mu slale, a naročito su ga veselile one u bikinijima i tangama. Najupornija od njih uspjela ga je odvesti pred matičara. Sue Terry, samohrana majka iz Chicaga, svoj izbor je – bez traga ironije – objasnila riječima: “Nije lako biti majka bez muža u današnje vrijeme. Mislila sam kako bi mojim dečkima trebao snažan muškarac kao uzor”. Nažalost po njene dečke, poočim im je 1994. pogubljen smrtonosnom injekcijom. U skladu sa svojim karakterom, posljednje riječi koje je izgovorio na ovome svijetu, upućene stražaru, bile su: “Seronjo, poljubi me u dupe!”

Piše: Lucija Kapural

Komentari