Ljubav iza rešetaka, 2. dio: Kako osvojiti srce serijskog ubojice

Teško je povjerovati da postoje žene koje osuđene serijske ubojice i silovatelje smatraju idealnim ljubavnim izborom, no priče iz najstrožih američkih kaznionica svjedoče da je ovo zapravo vrlo uobičajena pojava. Psihološki gledano, stvar ima smisla: ove žene mogu biti posve sigurne da im dragi neće nabiti rogove, pijan se vratiti iz birtije ili im jednostavno dosađivati svojim svakodnevnim prisustvom. Već smo pisali o Cliffrodu Olsonu, Johnu Wayneu Gacyju i Richardu Ramirezu, monstrumima koje su opsjedale horde obožavateljica (potonji se čak vjenčao s jednom od njih iza rešetaka, valjda da ubije dosadu čekajući pogubljenje), a sada vam donosimo još dva primjere ove uznemirujuće pojave!

Charles “Tex” Watson

Charles Watson (na slici!), samozvani “glavni poručnik” vojske luđaka Charlesa Mansona, najpoznatiji je po organizaciji stravičnog ubojstva Sharon Tate, supruge redatelja Romana Polanskog, i njenih prijatelja 1969. godine. Glumičino nerođeno dijete iščupano je iz njene utrobe, a potom su krvlju žrtava pisani slogani na zidu. Zbog ovoga gnjusnog čina, Watson je osuđen na plinsku komoru, ali mu je kazna preinačena u doživotnu robiju. Činjenica da nikad neće izići na slobodu nije stala na put ubojičinim zavodničkim uspjesima, naprotiv – željele su ga više nego ikad prije. Otkako se skrasio na državnim jaslama, primio je desetak tisuća ženidbenih ponuda. Da stvar bude morbidnija, među njima je bilo i nježno pismo kćeri Rosemary LaBiance – jedne od žrtava “obitelji” Manson! Dotična, koja se krila iza aliasa Suzanne Laberge, majčina ubojicu počela je posjećivati 1987., da bi tri godine kasnije svjedočila na njegovom saslušanju za puštanje na uvjetnu slobodu, tvrdeći da je riječ o “reformiranom čovjeku koji je pronašao Isusa” i koji “ni mrava ne bi zgazio”. Srećom, oni iz odbora za uvjetne nisu “popušili” tu priču – od koje se ostatak obitelji LaBianca s gnušanjem ogradio – pa je monstrum ostao gdje mu je i mjesto, iza rešetaka. Duge uzničke dane kratio je seksajući se s obožavateljicama tijekom tzv. “bračnih posjeta”, a s jednom od njih, Kristin, stao je pred matičara te joj naštancao čak četvero djece!

Peter Sutcliffe


Sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u vrijeme kad je “ordinirao” po šumama i parkovima sa širokim osmijehom na usnama i oštrim nožem u jakni, o Sutcliffeu su pisali kao o “rasparaču iz Yorkshirea”. Monstrum koji je zaklao trinaest mladih žena 1981. godine je osuđen na doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja, nakon čega je djevojkama dvojbene mentalne stabilnosti postao privlačan poput najsjajnijeg dijamanta. Dok je “gulio” kaznu u nevelikoj ćeliji zloglasne kaznionice Broadmoore, bradati rasparač uspio je započeti i prekinutu tri dugotrajne veze. Jedna od te tri žene, samoproglašena konceptualna umjetnica Sandra Lester, toliko se vezala za Sutcliffea da je ovaj u konačnici zaključio kako ga “guši”. U intervjuu koji je dao iz svoje ćelije, novinaru je o dotičnoj ispričao sljedeće: “Bilo nam je lijepo zajedno, dok nisam shvatio kako me želi samo za sebe. Takva posesivnost je neoprostiva! Nisam imao druge nego prekinuti. Znate, ja sam tražena ‘roba’, pa sam morao ostaviti malo sebe i za druge cure!”

Piše: Lucija Kapural

Komentari