Kineskinja spasila dijete, a nju je “progutalo” okno pokretnih stuba!

Pokretne stube u SAD-u oduzmu oko 30-ak života godišnje dok ih na razne načine na njima strada, u istom razdoblju, oko 15 000 ljudi. Ako Vas zanima najgori scenarij koji vam se može dogoditi na njima, zavirite u ovaj članak.

“Neopasne” stvari možda su opasne

Pokretne stube često doživljavamo kao sredstvo koje nam omogućava da lakše dođemo od niže ili više točke A do nasuprotne točke B. Najčešće ih koristimo u velikim shopping centrima, zrakoplovnim lukama i drugim sličnim mjestima, na kojima cirkulira veliki broj ljudi. Obično vožnju na njima ne smatramo opasnom, no da tome nije tako pokazuje slučaj koji se zbio 2015. godine u središnjoj Kini. Na YouTube-u možete pogledati i video na kojem se točno vidi da je žena stradala, i zbog nemara dviju zaštitarki zaposlenih u luksuznom trgovačkom centru AZG u gradu Jingzhou, koji se smjestio na obali velike kineske rijeke Yangtze u provinciji Hubei. Zaštitarke su uočile da nešto nije u redu s gornjom metalnom pločom pokretnih stuba, ali nisu reagirale i zatvorile stube za javnost, iako nije bilo gužve jer su bili u pitanju prijepodnevni sati.

Instinktivna majčina reakcija

Nakon pet minuta njihove pasivnosti mlada je Kineskinja sa svojim djetetom krenula tim pokretnim stubama njima u susret dok su zaštitarke stajale na vrhu i nisu reagirale niti ženu upozorile da nešto sa stubama nije u redu. Žena je prije negoli je došla do vrha jednostavno uzela dijete u ruke, i kada je stala na završnu metalnu ploču, ploča se pomaknula, a ona je uspjela instinktivno spasiti sina dok je nju “progutao” njihov mehanizam.


Brutalna smrt

Žena je umrla strašnom smrću jer mehanizam stuba jednostavno drobi cijelo tijelo. Nakon toga došla je služba za spašavanje, koja je njezino tijelo izvukla tek četiri sata kasnije. U Kini se često događaju takve nesreće što je posljedica lošeg održavanja, ali i velikog broja ljudi koji svakodnevno prolaze tim stubama. Mlada žena se zvala Xiang Liujuan. Zaštitarke su joj prihvatile sina i pokušale izvući nesretnu ženu, ali ona je jednostavno “nestala”.

Nemar rezultirao tragedijom

Zbog nemara radnika, a kasnije zaštitarki običan odlazak u kupovinu se pretvorio u tragediju, u kojoj je jedna obitelj zauvijek razorena. Ono što je posebno zabrinjavajuće da su radovi na održavanju ovih stuba obavljeni prije toga, no radnici koji su radili na poslovima održavanja su “zaboravili” novu metalnu ploču pričvrstiti vijcima.

Idući puta kada budete na pokretnim stubama, za svaki slučaj preskočite metalnu ploču na vrhu, opreza nikada dosta.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari