Kako je sve počelo: Prve uloge najvećih holivudskih zvijezda

Svaki početak je, kažu, težak, a drugačije nije ni zvijezdama s holivudske A liste. Dok glancaju svoje “Oscare”, “Zlatne globuse” i ostale nagrade izložene u vitrini te broje milijune na bankovnom računu, tko zna, možda se katkad sjete svojih prvih, trapavih koraka prema slavi. Evo kako su počele karijere najvećih od najvećih!

Russell Crowe

Sapunice su, istinabog, nekvalitetan TV sadržaj, no za brojne su glumce bile dobra odskočna daska. “Susjedi” su po tom pitanju bili najproduktivniji uradak – u toj su australskoj trakavici svojedobno glumili Kylie Minogue, Jason Donovan, Guy Pierce i Hugh Jackman. Ondje je karijeru započeo i Russell Crowe, koji se nakratko pojavio u ulozi koju je toliko puta igrao u životu, onoj lokalnog štemera. Odjeven u dva broja premalenu kožnu jaknu, s nezaobilaznom “fudbalerkom”, naslanjao se za šank kraj Jasona Donovana, mrko streljajući pogledom namjernike. Ian Russ, jedan od producenata tog serijala, odmah je prepoznao mladićev talent. “Bio je pomalo sirov ali i iznimno karizmatičan”, prisjeća se. “Premda neiskusan, nadmašio je i znatno starije kolege. Znao sam da će taj mali daleko dogurati!”

Nicole Kidman


S tamnom, kovrčavom kosom i blijedim licem bez traga šminke, Nicole Kidman jedva je prepoznatljiva u jednoj od svojih najranijih uloga – onoj u australskom za djecu “BMX banditi” iz 1983. godine. Radnja filma pomalo je blesava (skupina klinaca na, je li, BMX biciklima zaustavlja opake pljačkaše banke!), no riječ je o jednom od onih nostalgičnih filmova koji vas u sekundi lansiraju u mladost. A misao o prolasku vremena sama se nameće pri pogledu na Nicoleino lice bez botoksa, filera i ostalih dodataka…

Brad Pitt

Osamdesetih godina prošlog stoljeća, gledatelji diljem globusa bili su prikovani za televizore kad god se prikazivala nova epizoda serijala “Dallas”. Pa ipak, čak ni najveći obožavatelji američke trakavice teško će se sjetiti plavokosog mladića koji se pojavio u samo nekoliko epizoda, u svojoj prvoj televizijskoj ulozi. Riječ je o jednoj o najvećih glumaca današnjice – Bradu Pittu! Portretirao je zavodljivog rančera Randyja, oko kojeg su se dvije mlade dame počerupale. Premda je, sve do uloge u kultnome filmu ceste “Thelma i Louise” 1991. godine, njegova karijera hibernirala, nastupa u “Dallasu” sjeća se s nostalgijom: “Za mene je to ipak bio napredak – moj najveći raniji uspjeh bilo je reklamiranje restorana brze hrane u kostimu pileta!”.

George Clooney

Godine 1988., emitirana je prva epizoda sitcoma “Roseanne”, koji je gledatelje pokušavao privući “kanalizacijskim humorom” korpulentne glavne protagonistice Roseanne Barr. Jednu od svojih prvih uloga u tom je serijalu glumio George Clooney: portretirao je nježna tvorničkog predradnika. Na setu se zaljubio preko ušiju – ne u neku od kolegica, kako će mu kasnije biti običaj, već u jednog – četveronošca! Praščić Max, koji se pojavio u jednoj epizodi, osvojio je srce naočita glumca, pa ga je ovaj po završetku snimanja “posvojio” i odnio kući. Max je godinama ostao uz Clooneya, a svome je vlasniku služio kao svojevrstan filter kod upoznavanja djevojaka – morale su se svidjeti prascu, u protivnom bi odmah dobile nogu! Kad je Max, koji više nije bio praščić već golemi krmak, 2006. uginuo, glumac mu je izgradio grobnicu dostojnu kralja te ga godinama oplakivao.

Piše: Lucija Kapural

Komentari