Kako je stvoren najružniji bend u povijesti?

Tomi Putaansuu bio je sasvim prosječan finski mladić. Obavljao je dosadan uredski posao, družio se s dečkima uz pivo i prijenose nogometnih utakmica, sviruckao gitaru u osami svoje sobe. A onda se sve promijenilo: nakon što je otišao na koncert grupe “Kiss”, shvatio je da je heavy-metal njegov život, poslao šefa u vražju mater i počeo puštati kosu, šminkati lice te pisati inspirativne stihove na temu smrti, krvoprolića i vječnog prokletstva. Sa skupinom istomišljenika, osnovao je bend “Rovaniemi” te nastupao po alternativnim klubovima i motorijadama.

Zbog inzistiranja da na scenu izlaze pod kilom šminke, Tomi je s vremenom počeo iritirati kolege, pa su mu odlučili reći zbogom iliti po finski “näkemiin”. Uz riječi “Ionako ste me samo sputavali”, oprostio se od benda i snimio spot za pjesmu ljupkog naziva “Inferno”, koja je postala veliki hit. A onda je, barem tako tvrdi, usnuo neobičan san o kosturu koji izvodi “solažu” na gitari, dok mu raspomamljena publika skandira. Kad se probudio, upalila mu se žaruljica iznad glave: ubuduće će nastupati odjeven u kostim čudovišta iz najgadnijeg horor filma!

Okupio je skupinu frikova, i tako je rođen “Lordi”, najružniji band otkad je svijeta i vijeka. Godine 2006, raspjevani monstrumi pobijedili su na Eurosongu s numerom “Hard Rock Hallelujah” i postali planetarne zvijezde. Uživali su u svim predostima slave, kao što su milijuni na bankovnom računu, “Ferrariji” u garaži i ljepotice u krevetu, a da nisu morali trpjeti njene negativne posljedice – budući da javnost nije znala kako doista izgledaju, slobodno su hodali svijetom bez straha od nasrtljivih obožavatelja. Kako ništa dobro ne traje vječno, tabloidi su s vremenom razotkrili njihov identitet. Pomirivši se sa situacije, zadnjih godina nastupaju i bez maski.

Piše: Lucija Kapural


Komentari