Kajanje? Oproštaj s bližnjima? Kako ne! Evo što je zloglasni ubojica izgovorio prije nego što su ga pogubili!

Ako vas osude na smrt u Americi, možda će vas utješiti činjenica da na vječna lovišta nećete otići praznog želuca: u pravilu, za posljednji obrok moći ćete odabrati što god vam srce poželi. Jedan zatvorenik ovo je pravo shvatio vrlo ozbiljno. Thomas Grasso, koji je letalnu injekciju zaradio zadavivši 85-godišnju staričicu lampicama s njezina božićnog drvca, da bi joj potom pokrao sve zlato iz kuće, te ustrijelivši 81-godišnjaka kako bi se domogao njegove penzije, odlučio je otići sa stilom.

Za posljednju večeru naručio je sljedeće: dva tanjura dagnji na buzaru, dvadeset kamenica začinjenih limunovim sokom, dupli cheesburger s rajčicama ali bez zelene salate, svinjska rebarca s hrskavom koricom, dva velika milkshakea – okus jagoda, kolač od bundeve preliven šlagom i posut čokoladnim mrvicama, šalicu smrznutih borovnica te konzervu špageta s mesnim okruglicama, serviranu na sobnoj temperaturi.

Dužina i kompleksnost njegove liste zbunili su zatvorske kuhare, pa su počinili kobnu grešku: donijeli su mu pogrešnu konzervu (u njihovu obranu, napomenut ćemo da je bila servirana na sobnoj temperaturi). Grassove posljednje riječi na Zemlji, izgovorene 20. ožujka 1995. godine, bile su sljedeće: “Želim da mediji znaju kako nisam dobio svoje špagete s mesnim okruglicama, nego glupe makarone!”. Nakon što je bijesno prosiktao svoju žalbu, sjeo je na ležaj te, mršteći se poput nadurena djeteta, čekao da mu u vene injektiraju smrtonosni koktel. Uvjereni smo da su predstavnici štampe, koji su u velikom broju prisustvovali smaknuću, bili šokirani…

Piše: Lucija Kapural


Komentari