Kad psina pođe po zlu: Zločin koji je šokirao Ameriku rezultat je neuspjele šale!

U školskim danima uživali ste u zafrkavanju nepoznatih ljudi na telefon? I dan danas mislite da je beskrajno zabavno uvaliti kolegi sol u kavu ili na licu usnula supružnika nacrtati brkove vodootpornim markerom, a svakoga prvog travnja vaša se mašta rasplamsa do neslućenih vrhunaca? Poznanici su vas, iz vama neshvatljivog razloga, počeli izbjegavati? Pa, to nije najgore što vam se može dogoditi. Da nezrelost može imati najvišu cijenu, na svojoj je koži 2014. godine otkrio američki tinejdžer Ryan Wilson.

Ovaj šesnaestogodišnji učenik iz Chicaga donio je uistinu lošu procjenu kad je pomislio da će zloglasni gangsteri cijeniti njegovu duhovitu igru riječima. Sa skupinom prijatelja, pred kojima se htio napraviti važan, odlikaš i predsjednik školskoga debatnog tima zaputio se u predgrađe u kojem se okupljaju dileri drogom, svodnici i ostali ulični “poduzetnici”. Kao prstom u go*no, za metu psine odabrao je pripadnike “Vice Lorda”, jedne od najstarijih i najopasnijih američkih bandi, poznate po tetovažama rasplakanih zečeva, trozubaca i kostura (na slici!). Dok su ga prijatelji snimali mobitelima, hrabro je istupio pred nabildane mladiće mrkih pogleda te ih pitao: “Jeste li spremni umrijeti?” Ideja je bila da im, nakon što se razbjesne, pokaže boju za kosu koju je ponio sa sobom. Riječi “die” (“umrijeti”) i “dye” (“boja”) u engleskom se jeziku, naime, jednako izgovaraju, pa je momak pretpostavio kako će gangsteri zaključiti kako ih zapravo pita jesu li spremni za bojanje kose i od srca se nasmijati. Nažalost, nije dobio priliku da psinu izvede do kraja.

Dok je, u maniri revolveraša s divljeg zapada, posezao za kutijom boje skrivenom u džepu, jedan od bandita latio se pištolja te zlosretnom šaljivcu smjestio metak u čelo. Mladić je ostao na licu mjesta mrtav, a njegov ubojica, unatoč snimci zločina, do danas nije priveden licu pravde.

Piše: Lucija Kapural


Komentari