Jedva preživio teroristički napad, oženio bolničarku koja ga je njegovala!

Život je nepredvidiv. Partnera s kojim ćete dočekati starost možete upoznati na poslu ili faksu, u lokalnom supermarketu, dok šećete psa, ili vam ga mogu “namjestiti” dobronamjerni prijatelji. A možda, poput para o kojem ćemo pisati, imate nešto neobičniju priču o trenutku kad ste shvatili da ste osvojili glavni zgoditak na ljubavnoj lutriji.

Dana 15. travnja 2013. godine, životi brojnih Amerikanaca zauvijek su promijenjeni. U stravičnu terorističkom napadu na bostonskom maratonu tri su osobe izgubile život, a ozlijeđenih je bilo na stotine. Jedan od potonjih bio je James Costello, muškarac koji je dopremljen u bolnicu u besvjesnom stanju, prekriven krvlju i s teškim opekotinama po licu i tijelu. Liječnici nisu bili sigurni hoće li dočekati jutro, a tek nakon tri teške operacije stanje mu se djelomično stabiliziralo. Oporavak je, međutim, tek bio pred njim.

Kad su liječnici zaključili da je izvan životne opasnosti, prebačen je u rehabilitacijski centar, gdje je čitav tim fizioterapeuta radio na tome da napokon stane na noge. Već na početku, mnogi su primijetili da se Costello trudi više nego inače kad je u blizini Krista D’ Agostino, medicinska sestra anđeoske ljepote i strpljenja. Ubrzo je ona preuzela većinu posla oko rekonvalescenta, a znala ga je obići i nevezano za terapiju, tek tako, da mu podigne moral. Iz profesionalnog odnosa rodilo se blisko prijateljstvo, a potom i ljubav. Godinu i pol nakon što je ranjen, Costello je odveo Kristu do oltara. “Ono što sam preživio bilo je bolno i traumatično, ali sam zbog toga sretan”, ispričao je. “Da nisam bio ozlijeđen, nikad ne bih upoznao svoju predivnu ženu”.

Piše: Lucija Kapural


Komentari