Izvanzemaljci iz znanstvene fantastike dospjeli u središte interesa Pentagona!

Izvanzemaljci fasciniraju sve generacije pa i one najmlađe. Nedavno su dvije tinejdžerice iz Zagreba odlučile popričati s nadređenim osobama u Području 51, kako bi iz prve ruke saznale što se to tamo pobogu događa (podaci su poznati redakciji). Nove instante generacije smatraju da se sve može saznati odmah, pa su tako uguglale u mobilni telefon “Area 51”, jer naravno takvi brojevi su široko dostupni i bez problema se mogu kontaktirati. Čim su se se pojavili brojevi na ekranu mobitela bez oklijevanja i provjere, su nazvale broj, i na svoje iznenađenje na drugoj strani žice javio se umilan ženski glasić, koji je potvrdio da su dobile upravo ono što su tražile. Njihovo je veselje kratko trajalo jer se ispostavilo da su dobile salon za tetoviranje nazvan “Area 51” u St. Crystal Lake-u u američkoj saveznoj državi Illinois, a ne onaj na koji su ciljale. Djevojčice nisu uspjele doći do informacija koje su ih zanimale te su vjerojatno shvatile da nije sve lako kakvim se čini, kao i da takvi potezi povlače poveće telefonske račune, a onda i neke druge posljedice. No, ukoliko one i nisu došle do informacija, odnos prema izvanzemaljcima se ove godine uvelike promijenio, a o čemu je točno riječ pročitajte u tekstu koji smo danas pripremili za vas.

Izvješće Pentagona

Pentagon je u lipnju 2021. godine objavio dugo iščekivano izvješće o susretima s neidentificiranim letećim objektima, koji su se dogodili između 2004. i 2021. Naime, Pentagon je još 2007. oformio posebnu Radna skupina za NLO-e, koja je dobila zadatak “otkriti, analizirati i kategorizirati neobjašnjive zračne fenomene”. Novac za njeno djelovanje prikupljen je na zahtjev tadašnjeg demokratskog senatora iz Nevade Harryja Reida, koji je iz regije koja obuhvaća famozno Područje 51, oko kojega se isprela svojevrsna legenda o ostacima NLO-a i samih izvanzemaljaca, koji su se tamo navodno srušili još davne 1947. godine. Ipak skupljena sredstva su bila nedovoljna jer je ova skupina prestala s radom zbog nedostatka sredstava još 2012., da bi osam godina kasnije bila ponovno aktivirana. Njezini su članovi u ovom izvješću analizirali više od 140 viđenja, pri čemu su ih nastojali razvrstati u pet zdravo-razumskih kategorija koje obuhvaćaju: nešto kao gužvu u zraku koja se povezuje s pticama ili meteorološkim balonima, prirodne atmosferske fenomene, razvojne projekte američke vlade ili industrije, strane razvojne sustave i ostalo. Očekivano izvješće nije povezalo niti jedan od proučavanih fenomena s izvanzemaljcima, ali je isto tako navelo da se to ne može isključiti te pokazalo skepticizam prema izvanzemaljcima, dajući prednost objašnjenjima povezanim s ljudskim djelovanjem.

NLO snimljen s Međunarodne svemirske stanice

Izvanzemaljci i politika


Iako vlada nije priznala ovim izvješćem postojanje NLO-o, samo je izvješće pokazalo da ni vlade više ne mogu ignorirati brojna viđenja ovih neidentificiranih objekata. Interes javnosti za pitanje NLO-a je sve veći, a što političari koriste u svojim izbornim kampanjama. Prisjetimo se tako samo Hillary Clinton, koja je tijekom svoje predsjedničke kampanje obećala da će, ukoliko bude izabrana, objaviti tajna vladina izvješća o izvanzemaljcima.
O izvanzemaljcima  progovorio je svojevremeno i Barack Obama, koji je potvrdio da postoje neobjašnjive snimke letećih objekata. Nasuprot njih, donedavni predsjednik Donald Trump je, sasvim u svom stilu, izjavio da ono što zna neće otkriti ni svojoj obitelji, ali je zagolicao javnost dodatkom da je ono što je saznao jako interesantno. Možda je najbolju informaciju o tome svemu dao Trumpov bivši ravnatelj nacionalne obavještajne službe John Ratcliffe koji je izjavio: Iskreno, ima puno više viđenja nego što ih je pušteno u javnost. Zapravo najvjerodostojnija su viđenja vojnih pilota koji znaju razaznati je li je riječ o tehnologiji koju u ovom trenutku posjedujemo ili ne, a koji, također ne mogu objasniti ono što su vidjeli.

Jesu li to Rusi, Kinezi ili nešto treće?

No, iako grupacije teoretičara zavjera i drugih zainteresiranih za izvanzemaljske civilizacije su s nestrpljenjem očekivale drugačiji odgovor, ono što je navelo Pentagon da djeluje nije interes javnosti već briga za nacionalnu sigurnost budući da su ta viđenja najvećim dijelom vezana uz vojna područja. Američku vladu u konkretnom slučaju više brinu strane sile poput Rusije i Kine i njihova tehnologija, nego sami izvanzemaljci.

Sudeći prema izvješćima vojnih pilota riječ je o viđenjima letjelica koje nemaju vidljivog konvencionalnog pogona, dakle na njima nema ispušnih cijevi, niti one imaju standardan oblik s krilima. Ovo je izvješće postavilo  više pitanja nego što je dalo odgovora, no ukazalo je da iako nema dokaza da su NLO-i izvanzemaljskog podrijetla, da ta mogućnost nije isključena.

Kako se zna da Rusija i Kina eksperimentiraju s hipersoničnom odnosno ultra-brzom tehnologijom nije isključeno da razvoj njihove tehnologije nije vezan uz NLO-e. No s druge strane naglo mijenjanje smjera ovih letjelica, ukazuje da je riječ o tehnologiji koju ne može podržati konvencionalno gorivo. Osim toga ti objekti uranjaju i izranjaju iz oceana i to velikim brzinama, što daje dosta materijala za razmišljanje. Završit ćemo ovaj članak izjavom šefa središnje izraelske svemirske agencije u Ministarstvu obrane  Haima Esheda koji je izjavio da postoji sporazum između američke vlade i izvanzemaljaca, kako prenosi BBC-a, a što do sada, koliko nam je poznato, nisu potvrdile prozvane strane.

Piše Sonja Kirchhoffer

Komentari