Gorki mjesec: Tijekom bračnog putovanja, na ovaj par su se sručile elementarne nepogode biblijskih razmjera!

Rajski otoci, dokoličarenje, romantične večere i, dakako, obilje nesputanog seksa za većinu mladenaca su asocijacije na pojam “medeni mjesec”. Za Stefana i Eriku Svanstrom, početak bračnog života bio je sve samo ne meden: mladencima iz Stockholma nedostajala je samo najezda skakavaca da zaokruži zbirku katastrofa koja ih je zadesila na medenom mjesecu. Oboje radoholičari, shvatili su da im je nasušno potreban predah. Uzeli su četiri mjeseca neplaćenog dopusta te krenuli na ono što su vjerovali da će biti odmor iz snova. Njihov se odmor, međutim, vrlo brzo pretvorio u onaj iz noćne more.

Na put su krenuli u prosincu 2010. i odmah zapeli u Münchenu zbog jedne od najgorih snježnih oluja koje su ikad pogodile Europu. Kad su napokon mogli krenuti dalje, bili su iscrpljeni i promrzli, ali ih entuzijazam nije napuštao. “Dragi, sve će se ovo činiti kao ružan san kad se napokon dočepamo sunčanih plaža Australije!”, bila je optimistična Erika. “U pravu si, mila, kao uvijek!” odvratio je gospodin Papuča. Njegova bolja polovica, jao, nije bila u pravu: u Cairnsu ih je dočekao katastrofalni ciklon! Nakon što su evakuirani iz hotela, naredna 24 sata proveli su na betonskom podu trgovačkog centra, u društvu dvije i pol tisuće supatnika. Ali to nipošto nije sve! U Brisbaneu ih je zadesila najveća poplava koja je ikad pogodila to područje, a u Perthu su za dlaku umaknuli požaru koji je proždirao sve pred sobom. Erika, ženska verzija Candidea, nije se dala smesti. “Australija očito nije mjesto za medeni mjesec… Sigurna sam da ćemo na Novom Zelandu imati više sreće!”, zaključila je. Stefanovo “da, draga” ovaj je put bilo nešto manje euforično. Instinkt ga nije prevario.

Samo nekoliko sati nakon njihova dolaska u Christchurch, grad je prodrmao potres magnitude 6.3 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici. Ovaj put se i Erika malčice zabrinula, pa je par odlučio skratiti medeni mjesec i iz tih stopa se zaputiti na posljednju destinaciju, Tokio. Miran odmor trajao je čak nekoliko dana, a onda je sjevernu obalu Japana pogodio najveći potres ikad zabilježen u toj zemlji, nakon čega je uslijedio katastrofalni tsunami. Kako grom neće u koprive, gospodin i gospođa Svanstrom izvukli su se bez ogrebotine, ali i bez želje za nastavkom avanture. Stefan, koji je u vrtlogu prirodnih katastrofa napokon uzgojio kičmu, autoritativno je lupio šakom o stol i viknuo: “Ženo, vraćamo se u Švedsku… Iz ovih stopa!” Ovaj put, Erika je bila ta koja je bespogovorno izustila “da, dragi”. Kad su pripadnici sedme sile htjeli doznati detalje o njihovom putovanju, Stefan se našalio: “Nakon onoga što smo prošli, svi bračni izazovi čine se kao mačji kašalj… Pa čak i moja punica!”.

Piše: Lucija Kapural


Komentari