Erotski vremeplov: Kleopatra je masturbirala koristeći kutijicu punu – bijesnih pčela!

Za vas smo, nasumičnim redoslijedom, odabrali deset pomalo bizarnih no istinitih činjenica vezanih za povijest ljudske seksualnosti!

1. Vibrator je, kao što smo već pisali, izumljen u devetnaestom stoljeću, kad se koristio kao pomoćna metoda u liječenju ženske histerije. Primitivna vrsta ove naprave osmišljena je, međutim, puno ranije, za što je zaslužna ni više ni manje nego Kleopatra (69. prije Krista – 30. prije Krista). Egipatska kraljica navodno je masturbirala koristeći kutijicu punu bijesnih pčela, čije su joj vibracije pružale užitak!

2. Kad smo već kod drevnih Egipćana, valja spomenuti da im zoofilija nije bila nepoznanica. Osim s domaćim životinjama, spolno su općili čak i sa zastrašujućim stvorenjima poput zmija i krokodila (nismo se usudili istražiti na koji način!), što ne čudi znamo li da su njihova božanstva redovito prikazivana u životinjskom obličju. Izmet krokodila koristio se pak za kontracepciju, kao svojevrsna dijafragma: pripadnice ljepšeg spola umetale su ga u vagine. Iz starog Egipta datiraju i najstariji zabilježeni slučajevi nekrofilije: stručnjaci za mumifikaciju katkad su znali seksualno iskoristiti trupla koja su balzamirali.

3. Eduard VII., kralj Velike Britanije i Irske te car Indije (1841. – 1910.), bio je na glasu kao veliki razvratnik. Kako mu čistunska klima u domovini nije bila po mjeri, često je putovao u Francusku, gdje je bio stalni gost bordela. U jednom od njih, čak je imao vlastitu fotelju, široku i vrlo prostranu: bila je namijenjena kraljevskoj kopulaciji s dvije “prijateljice noći” istodobno!


4. Javne kuće bile su toliko popularne među rimskim vojnicima da su iskovani posebni novčići kojima su se plaćale njihove usluge. Na njima su, s obje strane, bili prikazani parovi u različitim seksualnim pozama.

5. Na seksualne odnose starijih muškaraca s efebima, golobradim momčićima od šesnaest do osamnaest godina, u antičkoj Grčkoj gledalo se s odobravanjem, uz uvjerenje da ovi utjelovluju prirodni sklad i ljepotu. Smatralo se neprikladnim da odrastao čovjek u krevetu ugostiti dječaka mlađeg od dvanaest godina, ali ni ovaj vid pedofilije nije bio zakonom zabranjen.

6. U vrijeme kineske dinastije Han, sljedbenici taoizma prakticirali su kopulaciju bez ejakulacije. Vjerovali su, naime, da je sjeme esencija života, pa su njegovo rasipanje smatrali moralno neprihvatljivim.

7. Ištar, najznačajnija božica sumersko-babilonskoga panteona, u svojoj je “jurisdikciji” imala plodnost, ljubav i ratovanje. Također su je smatrali zaštitnicom prostitucije, pa je njen kult bio posebno raširen u gradovima punim kurtizana.

8. Maje su za kopulaciju najčešće koristili mreže razapete između dva drveta, uživajući u nježnom ljuljuškanju prilikom sladostrašća.

9. Fabliau, pjesnička forma stvorena u srednjovjekovnoj Francuskoj, odlikovala se erotskim motivima i lascivnim, katkad i vulgarnim jezikom. Jedan od naslova ovakvih poema? “Knez koji je vagine naučio pričati”!

10. U srednjem vijeku, djevojke koje su izgubile himen a htjele su se “prodati” pod djevice na vagine su, dan prije vjenčanja, stavljale pijavice. Rane koje bi zadobile otvorile bi se tijekom penetracije u prvoj bračnoj noći, stvorivši krvavi spektakl za naivnog mladoženju!

Piše: Lucija Kapural

 

Komentari