Dobitak donosi gubitak: Najmlađa britanska dobitnica na lotu ne može prežaliti što je uplatila pobjednički listić!

Callie Rogers bila je tipična tinejdžerica: uživala je u izlascima s prijateljicama, dobroj trač-partiji i pogledu na bicepse i plavu kosu momka iz susjedstva u kojeg je potajno bila zaljubljena. Po jednom se, međutim, dražesna Britanka razlikovala od većine vršnjakinja: umjesto na “krpice”, većinu džeparca trošila je na listiće za loto, čvrsto uvjerena kako će joj se kad-tad posrećiti. Instinkt je nije prevario, međutim, nije ni slutila da će joj financijski dobitak donijeti niz životnih gubitaka. Kako joj brojevi koje joj je preporučila astrologinja nisu donijeli sreću, kao ni kombinacija datuma rođenja svoje simpatije i svoga psa, Callie je 2003. godine znamenke odlučila odabrati na uplatnom mjestu, drevnom metodom “eci-peci-pec”. Upalilo je – s nepunih šesnaest, postala je bogatija za 1.875.000 funta (otprilike dvadeset milijuna kuna), što ju je učinilo najmlađom dobitnicom u povijesti britanske lutrije. “Osjećam se kao da sam na vrhu svijeta!”, izjavila je tada Rogers. Put od vrha do dna bit će vrlo brz i bolan.

Počela je trošiti kao da sutra ne postoji što bi, u Callienu obranu, učinila većina balavica na njenome mjestu. Kupila je vilu s bazenom, ispred koje su se nekoliko tjedana kasnije kočila dva luksuzna automobila. U tome velebnom (čitaj: kičastom) zdanju, čitava prostorija bila je rezervirana za skupu garderobu. Odjeću koju bi kupila – dakako, onu dizajnersku – često je obukla samo jednom, da bi je potom – kad bi znala da ima publiku – gracioznim pokretom šutnula u kontejner. Tisuće funti bacala je na ekskluzivna putovanja, parajući nosom oblake dok su joj dobacivali zavidne poglede. Zaključivši da joj uz novi lifestyle nasušno trebaju i nove grudi, pohitala je u ordinaciju najskupljega estetskog kirurga, priuštivši si par plastičnih “petica” koje su njenoj krhkoj građi pristajale koliko i baletna suknjica nosorogu.

Ojačanih atributa i samopouzdanja, do jučer čedna školarka postala je promiskuitetna, što je rezultiralo s dvije izvanbračne trudnoće i nekoliko spolnih boljetica. Bio je to, međutim, tek početak crnog niza. Callie, koja ranije nije konzumirala ništa jače od čaše mlijeka, počela je piti kao smuk i eksperimentirati s drogama. Pola godine nakon dobitka, bila je ovisnica o kokainu s ispražnjenim bankovnim računom. Prijatelji, koji su je besramno iskorištavali dok je imala love, prestali su je pozdravljati na ulici, a momak s kojim se tek bila upustila u romantičnu vezu medijima je ispričao pikanterije iz njihova seksualnog života. Triput se pokušala ubiti, a jedini prihodi bili su oni od intervjua novinarima koji su se naslađivali njenom nevoljom. Kad je upoznala osam godina starijeg vatrogasca Paula, započeo je polagani put prema oporavku. Vjenčali su se i dobili sina a, nakon odvikavanja od opijata, Callie je počela učiti za bolničarku. Danas je, kaže, zadovoljna svojim životom ali ne i potpuno sretna. “Živci su mi nepovratno stradali, pa bez tableta za smirenje ne mogu funkcionirati. Kad se osvrnem unatrag, mogu reći samo jedno: žalim što sam ikad uplatila onaj prokleti listić!”

Piše: Lucija Kapural


Komentari