Čovjek u metalnom kavezu: Poučna priča o najgorem mamurluku u povijesti

Jeste li se ikad, nakon pijane terevenke, probudili unutar zapečaćenog kontejnera za prijevoz tereta, na putu prema dalekoj zemlji? Ako jeste, imate o čemu razgovarati s gospodinom po imenu Jiang Wu! U usporedbi s onim što se ovome nestašnom Kinezu dogodilo u ljeto 2013. godine, bizarne nezgode koje su, u sličnom stanju svijesti, doživjeli junaci filmskog serijala “Mamurluk” čine se kao mačji kašalj.

Nakon što je eksirao zadnje piće i platio pozamašni račun, kako za sebe tako za strance koje je, onako razgaljen, častio kao da sutra ne postoji, ovaj 40-godišnji poslovni čovjek teturajući se vraćao u hotel u Hong Kongu, u kojem je bio odsjeo radi nekakvog seminara. Koliko je te večeri popio, nismo sigurni, ali bismo, budući da je zamijenio kontejner u luci za hotelsku sobu, slobodno mogli zaključiti da je popio mnogo. Kad se sljedeće jutro probudio s kolosalnim mamurlukom, prvo što je osjetio bila je neobična hladnoća. A onda je shvatio da je u prostoriji mračno kao u rogu.

Premda nije imao pojma gdje se nalazi ni kako je ondje dospio, Wu nije izgubio prisebnost duha. Napipao je mobitel u zadnjem džepu hlača, a potom telefonirao policiji. “Nalazim se u nekakvoj metalnoj kutiji”, obavijestio je nadležne glasom u koji se počela uvlačiti panika. Kako nije znao gdje se ta kutija nalazi, policajci su mu objasnili da će trebati neko vrijeme dok ga ne lociraju pomoću signala mobitela. Wu, kojeg je lagano uhvatila klaustrofobija, ljubazno im je zahvalio, ali se njegova samokontrola u potpunosti raspršila kad je shvatio da ga netko ili nešto diže u zrak. Počeo je urlati kao da mu naživo gule kožu te šakama bubnjati po zidovima svoje tamnice. Bila je to, pokazat će se, mudra odluka.

Lučki radnici su začuli buku te kontejner dizalicom spustili na zemlju. Kad je oslobođen, Wu je doznao da je za samo nekoliko minuta trebao biti ukrcan na brod za Los Angeles. “Putovanje bi trajalo dva tjedna. Da nisam urlao kao mahnit, za to vrijeme bih umro od gladi i žeđi”, ispričao je kasnije novinarima, dodavši kako u životu više neće popiti ništa jače od mlakog mlijeka. Eto još jednog dokaza da bog čuva pijane budale!


Piše: Lucija Kapural

Komentari