Legendfest

Udruga Val kulture i Muzej Turopolja u suradnji Turističkom zajednicom Grada Velike Gorice, uz potporu Zagrebačke županije i medijskih pokrovitelja, i ove će godine organiziratiLegendFest – festival legendi, mitova i priča zagrebačke županije u Lukavcu, starom gradu bogate povijesti.

Legende, mitovi i priče Zagrebačke županije posjetiteljima se prikazuju kroz različite vrste umjetnosti i prikaza kroz multimedijalni i interaktivni spoj prostora, vremena i stila.
U bajkovitom prostoru Staroga grada Lukavca kroz brojne izložbe, radionice, kazališne predstave i glazbu oživjet će opet neka davna vremena i brojne legende i mitovi koji, iako pomalo zaboravljeni, ipak još uvijek žive u narodnoj predaji.

Glavna ovogodišnja tema LegendFesta u Lukavcu su ZMAJEVI. Zmajevi u hrvatskoj i staroslavenskoj mitologiji nisu baš uvijek zla čudovišta. Oni su simboli velike snage, ponekad razorne i nekontrolirane, ponekad dobri a ponakad zli, ovisno o tome koji staroslavenski bog je uzeo obličje zmaja.

I ove godine dvorac Lukavec će se odjenuti u stare tkanine, a u dva dana trajanja programa, dvorcem i njegovom bajkovitom okolicom će hodati zmajevi, vještice-coprnice, vile i vilenjaci, vampiri, carevi, biskupi, moguti…

Glasanje i zvukove nadnaravnih bića iz Magične šume oko dvorca Lukavec gdje drijema uspavani Zmaj možete poslušati na slijedećem linku magična šuma

Svaki prostor unutar i površine u okolici dvorca ispunit će se umjetničkim sadržajima kao npr. pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, skečevima i predstavama na temu mitova, legendi i priča, glazbenim točkama.

Posjetitelji ovog obiteljskog, ali i mističnog festivala kroz brojne radionice, interaktivne predstave, predavanja, koncerte itd. upoznaju se sa bogatstvom hrvatske nematerijalne i materijalne baštine Zagrebačke županije. Djeca se mogu uključiti u radionice i sudjelovati u izvođenju svojeg rada, predstave, događaja, koje zajednički pripremaju uz pomoć stručnog voditelja.

Pozivamo vas da posjetite LegendFest u Lukavcu 28. i 29. svibnja 2016. i uživate u bogatim programima u vremenu od 16 – 24 sata, kao i u ponudi LegendSajma na kojem se mogu kupiti proizvodi lokalnih proizvođača kao što su suveniri, te kušati domaća vina i jela.

Ulaz i sudjelovanje na svim programima su besplatni!

Preuzeto: http://legendfest.hr/hr/

Komentari