Izrada i pečenje keramike na neolitički način

Jučer je u Arheološkom muzeju Narona održano predavanje te s njim povezana tematska radionica o izradi i pečenju keramike na neolitički način. Radionica je održana u sklopu zatvaranja izložbe „Izrada i pečenje keramike na neolitički način“.

Autor izložbe, viši kustos Arheloškog muzeja Istre Romuald Zlatunić, održao je predavanje i vodio dvije radionice koje su se održale u jutarnjem i popodnevnom terminu. U jutarnjem terminu na radionici su sudjelovali  učenici trećeg razreda Osnovne škole Stjepana Radića u pratnji nastavnice Marijane Curić, dok je popodnevna radionica bila namijenjena nešto starijim polaznicima radionice – studentima i svim ostalim zainteresiranim osobama.

Ovom prilikom moramo pohvaliti naše najmađe sudionike radionice koji su s nesmiljenim žarom prionuli na izradu keramike i malih figurica od gline te svojom zaigranošću i smijehom uveselili prostore našeg Muzeja.

Posebna zahvala ide Čazmatransu koji nam je ljubazno izišao u susret te omogućio besplatan prijevoz svih sudionika radionice. 


Arheološki muzej Narona
Naronski trg 6
20352 VID
Hrvatska

               

 

 

 

Komentari