Bizarna smrt izazvana “žvakaćom gumom”!

Fotografija: IMDb

Dokazano je da žvakaća guma pomaže u koncentraciji, a ta spoznaja koja nikome nije mogla naškoditi ipak je naškodila Vladimiru Likhonosu. On je redovito žvakao tijekom eksperimenta, kako bi bio što bolje fokusiran na ono što radi. Kombinacija strasti za znanošću i žvakaće gume rezultirala je tragedijom, a o čemu je točno riječ i kako je do toga došlo, pročitajte u članku kojega smo danas pripremili za vas.

Umakanje u limunsku kiselinu

Vladimir Likhonos bio je ukrajinski student kemije na Politehničkom institutu u Kijevu, koji je od najmanjih dana bio zainteresiran za prirodne znanosti. Ne samo da je živio znanost već ju je i doslovno “žvakao”. Kako bi u privatnosti svog doma mogao raditi eksperimente prokrijumčario je određene zabranjene supstancije u svoj kućni laboratoriji. Tijekom svojih pokusa imao je običaj ižvakane žvakaće gume umakati u limunsku kiselinu ne bi li im vratio izgubljenu kiselost i nastavio ih s jednakim užitkom žvakati.

Limunska kiselina. Fotografija: Screenshot YouTube Freak bubblegum explosion blows man’s head off

Fatalna greška

Dvadeset i petogodišnji Vladimir je kao pasionirani kemičar jedne subote uživao u eksperimentima u svom domu u Konotopu na sjeveroistoku Ukrajine. Bilo je to u zadnjem mjesecu 2009. godine, kada je tišinu njegova doma prekinuo jaki prasak. Vladimirovi roditelji potrčali su u njegovu sobu, gdje su ga našli na podu u lokvi krvi. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, no njegovoj raznesenoj čeljusti, i njemu samom, pomoći više nije bilo. Analiza njegova “laboratorija” je pokazala da je Vladimir u žaru eksperimentiranja žvakaću umjesto u limunsku kiselinu umočio u nepoznatu, ali zapaljivu kemikaliju, što je rezultiralo njegovom smrću.


Opasne kemikalije. Fotografija: Screenshot YouTube Freak bubblegum explosion blows man’s head off

Fatalna greška je dovela do bizarne tragedije koja nema toliko veze sa samom žvakaćom gumom već, kao i obično, ljudskom nesmotrenošću.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari