Zločin koji je šokirao Veliku Britaniju: Što je stajalo u pozadini otmice dvomjesečnog dječaka?

Telford, grad u engleskom okrugu Shropshire, u veljači 2016. bio je poprište jednog od najbizarnijih zločina u povijesti te zemlje. Ono što je šokiralo Veliku Btitaniju, a i ostatak svijeta, nije bio sam zločin – otmica dvomjesečnog dječačića završila je sretno, njegovim povratkom u naručje roditelja – već motiv koji je stajao u pozadini slučaja.

Kad je upoznala Dwighta Dennisa, laboratorijskog tehničara iz imućne obitelji, Kelly Mahon, žena čiji je poslovni i ljubavni život obilježio niz podbačaja, vjerovala je da joj je pala sjekira u med. Nakon nekoliko mjeseci veze, uselila je u patnerov raskošni dom te se posvetila omiljenim hobijima: gledanju sapunica i “peglanju” njegovih kartica. Dennis, darežljiv i altruističan muškarac, dugih je osam godina gledao nevjenčanoj supruzi kroz prste po pitanju njene rastrošnosti i lijenosti. Čaša njegova strpljenja prelila se jednoga sunčanog jutra, kad je Kelly odbila pričuvati njegovu nećakinju na sat vremena. Objašnjenje? Nije htjela propustiti manikuru!

Čitav dan, Dennis je razmišljao o tome ima li veza s tako sebičnom ženom budućnosti, a kad se vratio kući s posla, zatekavši je zavaljenu ondje gdje ju je i ostavio, ispred televizora, logičan odgovor sam mu se nametnuo: “Dovraga, ne!”. Kulturno ali odlučno, obavijestio je Kelly da je između njih gotovo. “Odsjest ću tjedan dana u hotelu. Mislim da je to sasvim dovoljno vremena da se iseliš!”, po običaju je bio galantan. Umjesto na pakiranje kofera, vještica je sljedeći dan potrošila na kovanje paklenog plana. “Moramo razgovarati!” napisala je 41-godišnjakinja bivšem dragom u SMS poruci. Kad se ovaj pojavio na vratima svoga doma, obavijestila ga je da je trudna – što je bila bezočna laž. Dennis, kojem zdrava skepsa nikad nije bila jača strana, odlučio je “učiniti pravu stvar” i “pružiti njihovoj ljubavi još jednu šansu”.

Punih devet mjeseci, Kelly je vješto mazala oči nevjenčanom suprugu, gurajući jastuke različitih dimenzija ispod majice, a s vremena na vrijeme čak ga je znala pozvati da je pomiluje po “trudničkom” trbuhu. Potrošila je goleme svote na kupnju dječje odjeće – plave, budući da je “u bolnici” doznala kako nosi dječaka – a Dennis je, u znoju lica svoga, preuredio sobu za bilijar u onu dječju. Kad se približilo vrijeme “poroda”, izopačenom umu “majčice” nametnulo se logično rješenje – jednostavno će ukrasti tuđu bebu! Učinila je to na iznimno podmukao način.


Ženu iz grada, koja je netom bila rodila, tjednima je pratila. Dana 24. veljače, u jutarnjim satima, pozvonila joj je na vrata – znala je, naime, da joj je muž na poslu. Kad je nesretnica otvorila vrata, Kelly je piskopala svoju unutrašnju Meryl Streep te je počela jecati i liti krokodilske suze: “Gospođo, ne znam prepoznajete li me, no ja sam vaša susjeda… Dogodilo se nešto strašno – vašeg supruga pregazio je automobil!”. Prestravljena, žena je potrčala prema “mjestu nesreće” koje joj je posjetiteljica pokazala u daljini, ljubazno prihvativši ponudu strankinje da joj pričuva kuću.

Kelly nije gubila vrijeme: pohitala je ravno u mališanovu sobu, ugrabila ga iz zipke te odjurila kući. Uspjela je telefonirati partneru “iz bolnice” i obavijestititi ga da je postao otac prije nego što su u njen dom nahrupili naoružani policajci. Kako su je tako brzo pronašli? Dok je otimala tuđe dijete, ispao joj je novčanik iz džepa – zajedno s osobnom kartom na kojoj se nalazila kućna adresa! Kelly Mahon osuđena je na dvije godine robije, a roditelji žrtve izjavili su kako ne vjeruju da će se ikad oporaviti od straha koji su proživjeli. Dwight Dennis, koji za otmicu doznao gledajući dnevnik, imao je tek kratak komentar na račun bivše drage: “Bio sam prokleto naivan!”.

Piše: Lucija Kapural

Komentari