Zagonetni događaj u Sumner Countyju: Iščezao pred očima petero svjedoka!

Toploga rujanskog dana 1880. godine, farmer David Lang prelazio je preko polja u Sumner Countyju (Tennessee) na putu prema svojoj kući. Langovo dvoje djece igralo se u polju, veselo podcikujući, a njegova supruga sjedila je na trijemu u društvu dvojice muškaraca, suca i kapelana. David je mahnuo obožavanoj ženi i starim prijateljima te pohitao prema njima, ali na cilj nikad nije stigao. Pred očima petero šokiranih svjedoka, jednostavno je iščeznuo, kao da se rasplinuo! Gospođa Lang ispustila je prodoran krik, a potom, u društvu suca i kapelana, dotrčala do mjesta na kojem se njen muž nalazio prije nego što je nestao, ali nikakav trag nije pronađen.

Opsežna potraga, koja je trajala naredna dva mjeseca, nije dala rezultate. Izvorna pretpostavka, da je nesretni čovjek upao u kakvu rupu ili podzemnu špilju, pokazala se pogrešnom. Godinu dana kasnije, Langova kći Sarah pronašla je nevjerojatno pravilan krug na mjestu očevog nestanka. Unutar njega nije rasla trava ni ostalo bilje, a temperatura kao da je bila za nekoliko stupnjeva niža nego u ostatku polja. Nije je, međutim, prestravilo ono što je vidjela nego ono što je čula: slabašan, kao da dolazi iz velike dubine, ali opet jasno raspoznatljiv, glas njenog oca preklinjao je za pomoć!

Izbezumljena, djevojčica je odjurila po majku. Ova se u strahu prekrižila i pošla za kćeri kako bi ustanovila o čemu je riječ, ali se ništa više nije čulo. Unatoč tome, duboka nelagoda trajno se nastanila u njenom srcu. Kad je primijetila da životinje u širokom krugu obilaze ono što je u sebi nazivala “krugom zla”, spakirala je kovčege i s djecom zauvijek napustila Sumner County.

Piše: Lucija Kapural


Komentari