Za iglu spreman: Upisao se u “Guinnessovu knjigu rekorda” kao čovjek s najviše tetovaža u povijesti!

Ako, iz samo vama poznatih razloga, u “Guinnessovoj knjizi rekorda” odlučite potražiti najtetoviranijeg čovjeka u povijesti, otkrit ćete ime Paula Lawrencea. Osim svome uistinu odbojnom izgledu, ovaj sredovječan muškarac slavu duguje spremnosti da – za sitnu paru – radi strahovite gluposti. Odrastao u Seattleu, Paul je nekoć bio milo i poslušno dijete koje je sviralo flautu i klavir, nizalo petice u đačkoj knjižici i skupljalo sličice nogometaša. U pubertetu se preko noći preobrazio u buntovnika koji je pušio marihuanu u školskom zahodu, razbijao pivske boce na glavi i “uzimao mjeru” starijim curama, uz zvuke omiljenog black metal benda. Prvu tetovažu napravio je kao šesnaestogodišnjak i od tada se nije zaustavljao. Danas je devedeset pet posto njegova tijela prekriveno sličicama puzzli, čelo mu krase rogovi na kakvima bi mu i Nečastivi pozavidio, uši su mu zašiljene kao u Spocka iz “Zvjezdanih staza”, nokti dugi desetak centimetara i premazani krvavocrvenim lakom, a bjeloočnice obojene crnom tintom. Jedino što je na njemu prirodno jest kozja bradica crvene boje te pivski trbuh.

Paul je svestran mladić: svira u bendu (“Zabodi mi igle u oči” primjer je njegova lirskog izričaja), druži se s Ozzyjem Osbourneom, piše knjige o svom životu čudovišta (“Freak Like Me, Circus of the Scars”) i povremeno glumata (u “Dosjeima X” pripala mu je, primjerice, mala ali karakterna rola demona), no najveći dio zarade donose mu nastupi u televizijskim emisijama. Ondje, pod umjetničkim imenom “Enigma”, zadnja tri desetljeća demonstrira neke od narednih talenata: gutanje neonskih žarulja, sablji i vatre, primanje elektrošokova, srkanje vlastite bljuvotine, zarezivanje kože motornom pilom, razvlačenje jezika udicom i guranje bušilice u nos. “Ljudi me ne shvaćaju, ali me baš briga: ta koji je veliki umjetnik bio shvaćen za života?“”, samodopadan je bez osobita pokrića.

Jedna od onih koje su uspjele dokučiti razmjere njegove genijalnosti bila je “The Tiger Lady”, ljupka dama koja se tetovirala od glave do pete i našiljila očnjake kako bi što više nalikovala tigrici. Nedugo nakon što su se upoznali u tattoo salonu u kojem mu je popravljala puzzlu na lijevome nožnom članku, uplovili su u bračnu luku. Osim onih teflonskih, siroti Enigma ubrzo je dobio još jedan par rogova. Po pitanju ljubavnog zastranjenja pokazao se neobično konzervativnim, pa je podnio zahtjev za razvod braka. Utjehu nakon ljubavnog brodoloma pružila mu je činjenica da se 2013. našao na naslovnici specijalnog izdanja čuvene Ripleyeve knjige “Vjerovali ili ne”.

Piše: Lucija Kapural


Komentari