Ušla je u “Guinnessovu knjigu rekorda” kao osoba s najviše piercinga u povijesti, no i dalje planira bušiti svoje lice i tijelo!

Ako ste htjeli biti slavni, u prošlosti ste trebali napisati nekoliko književnih remek-djela, naslikati niz majstorskih platna, skladati na desetke opera ili svojim glumačkim umijećem ganuti publiku. Ili barem biti ljepši od većine populacije. Danas, kad su kriteriji niži nego ikad a medijska glad za novim “facama” nepresušna, ništa od toga nije vam potrebno – sve dok ste spremni raditi budalu od sebe u javnosti. Slučaj Elaine Davidson eklatantan je primjer uspjeha koji se nikad nije trebao dogoditi. Niska, debeljuškasta, dlakava, spuštenih kapaka i širokih mesnatih usana, nikad nije bila lijepa. Podrijetlom Brazilka, radila je kao medicinska sestra u Edinburghu i odlazila na duge šetnje s psom mješancem. Frustrirana monotonijom svakodnevice, odlučila se na radikalan rez: dala je otkaz i otvorila prodavaonicu eteričnih ulja. Nakon kratke afere s dragim mladićem poznatim pod nadimkom “Zmija”, čije je uši krasilo desetak metalnih alkica, Elaine se zaljubila u piercinge. Kad već ne može biti lijepa, pretpostavljamo da je rezonirala, bit će barem “posebna”: u nepuna dva mjeseca, izbušila se s toliko metalnih čuda da je jedva mogla hodati, a lice joj je izgledalo kao da su ga napali skakavci koji su iskočili ravno iz biblijske priče o egipatskim prokletstvima.

Godine 2001. njen trud se isplatio: ušla je u “Guinnesovu knjigu rekorda” kao žena s najviše piercinga u povijesti! To je postigla s manje od tisuću “ukrasa” na licu i tijelu. Danas, u dobi od pedeset pet godina, na njoj možete izbrojati točno 6.925 piercinga a, osim što je bez konkurencije potvrdila svoj status svjetske rekorderke, uspjela je, čini se, pobijediti i nekoliko fizikalnih zakona: kako drugačije objasniti podatak da se na njenim genitalijama nalazi čak 500 komada metanog nakita?

Osebujna gospođa s ponosom priča o svome mazohističkom nagnuću. “Volim bol i smatram je afirmacijom života u njegovoj punini”, pametuje Elaine, koja u slobodno vrijeme hoda po čavlima i guta staklo. S takvim “talentima”, rado je viđeno lice na brojnim festivalima i u cirkuskim predstavama mada joj se, ruku na srce, lice zapravo ni ne vidi. Osim boli, voli znatiželjne poglede. “Ljudi se okreću za mnom kad hodam ulicom, što me ispunjava ponosom. Priznajem, pomalo sam tašta i volim biti u središtu pažnje”, naglašava ono očito, dodajući kako ne namjerava stati s onim što naziva tjelesnim modifikacijama. “Mnogi od slučajnih prolaznika žele me dodirnuti, a oni hrabriji i poljubiti!”.

Tko bi, pobogu, htio poljubiti hodajuću nakupinu zveckajućeg metala? Vjerovali ili ne, ova spodoba ima mnogo obožavatelja, a uspjela je čak i naći muža, barem na neko vrijeme: četrnaest godina stariji državni službenik Douglas Watson, mirni knjiški moljac ćelave glave i debelih bifokalnih naočala na nosu, uspio je prodrijeti kroz Elaineinu odbojnu vanjštinu i vidjeti njenu “unutrašnju ljepotu”. “Ispod svih tih piercinga krije se predivno ljudsko biće. Ona je moj anđeo!”, ispričao je u danima zaljubljenosti. Koncem 2012. godine, nakon manje od dvije godine suživota, Douglas je podnio zahtjev za razvod braka. Kao razlog je naveo “nepomirljive razlike” u karakterima, no upućeni tvrde da mu je “bolja” polovica nabila rogove!


Piše: Lucija Kapural

Komentari