Ukleta grobnica: Svaki put kad bi grobari otvorili zapečaćenu kriptu, zatekli bi razbacane lijesove!

Brat kojega čuvenog izumitelja je osuđen na smrt zbog ubojstva? Koliko je puta kosti lomio legendarni američki kaskader Evel Knievel? Zašto lokalci vjeruju da je stara grobnica u Bridgetownu na Barbadosu ukleta? Uživajte u zanimljivostima iz povijesti koje smo za vas odabrali!

1. Samuel Colt (1814. – 1862.), američki izumitelj koji je prototip revolvera izradio s tek navršenih šesnaest godina, imao je tri sestre. Jedna je preminula nedugo nakon poroda, druga od tuberkuloze, a treća je izvršila samoubojstvo. Izumiteljev brat je pak osuđen na smrt zbog ubojstva, ali je sam sebi presudio u zatvorskoj ćeliji.

2. Jedan od najpopularnijih londonskih kafića, “Attendant Cafe”, u devetnaestom stoljeću bio je – javni zahod! Vlasnik je odlučio zadržati većinu originalnog “dekora”, uključujući porculanske pisoare koji se nalaze na stolovima.

3. Godine 1998. američki padobranac Eddie Turner spasio je kolegu koji se onesvijestio dok su zajedno padali prema tlu, povukavši otvarač prijateljeva padobrana samo deset sekundi prije nego što su udarili o zemlju.

4. Stollen, vrsta slatkog kruha koja se u Njemačkoj tradicionalno jede za Božić, prema izvornoj recepturi morao je težiti točno dva kilograma.


5.  Legendarni američki kaskader Evel Knievel (1938. – 2007.), čovjek koji je tijekom karijere izveo gotovo osamdeset motociklističkih skokova s ​​rampe na rampu, kosti je lomio točno 433 puta!

6. Svirači lutnje često su imali “gaže” u engleskim brijačkim salonima šesnaestog stoljeća: plaćali su ih da svirkom zabavljaju mušterije dok čekaju svoj red.

7. Za jednu obiteljsku grobnicu u Bridgetownu na Barbadosu (na slici!) desetljećima se priča da je ukleta. Svaki put kad bi grobari otvorili zapečaćenu kriptu, kako bi unijeli novoga preminulog člana obitelji, zatekli bi razbacane lijesove! Za tajanstvenu pojavu nikada nije pronađeno racionalno objašnjenje.

Piše: Lucija Kapural

Komentari