U blizini slavnog holivudskog znaka pronađeno masakrirano truplo!

Da je svaki dan nepoznanica i da nikada ne znate što možete otkriti iza idućeg ugla, pokazuje idući slučaj.

Stvari često nisu uvijek onakvima kakvima se čine

Početkom 2012. godine, dvije šetačice pasa uočile su plastičnu vrećicu u blizini slavnog holivudskog znaka, s kojom su se počeli igrati njihovi psi. Kada su otvorile vrećicu, misleći da je unutra nekakva lopta ilii čak filmski rekvizit, imale su što vidjeti: u njoj se nalazila ljudska glava! Policija je uskoro u šumovitom području, u blizini kuće Brada Pitta, otkrila u plitko zakopanim jamama dijelove odsječenih ruku i nogu. Kasnije je jedan građevinski radnik, iskopavajući područje oko poznatog mjesta za snimanje filmova, Kanjona Bronson, našao komade mesa koji su pripadali istoj osobi.

Identifikacija ubijenog


Nađeni dijelovi tijela su povezani sa šezdesetšestogodišnjim Harveyjom Medellinom.
Forenzičari smatraju da je ubojstvo izvršeno nekoliko tjedna prije nalaska njegovih ostataka. Istraga je pokazala da je Campos-Martinez bio vratar narko kartela Cali, koji je imao sjedište u južnoj Kolumbiji, a za koji je obavljao sitne poslove poput iznajmljivanja limuzina i soba u motelima i ‘shoopinga’ za njihove supruge, zbog čega je dobro zarađivao. Dojava o njegovom nestanku stigla je u policiju samo dan prije pronalaska njegove glave, a ono što je bio čudno jest to da je dojava došla s Medellinove e-adrese.

Glavni sumnjivac njegov mlađahan dečko

Istražitelji su posjetili holivudski stan koji je dijelio s partnerom Gabrielom Camposom-Martinezom. Ovaj je izjavio kako mu je Medellin rekao da ide u Tijuanu s dvojicom muškaraca koje ovaj nije, navodno, poznavao. Također je rekao da su se u više navrata čuli tijekom Medellinovog boravka u Meksiku, kao i da je trebao doći kući do 6. siječnja. Njegova priča nije “držala vodu” – provjera podataka pokazala je da Medellin nije u zadnje vrijeme prešao granicu s Meksikom. U međuvremenu je Campos Martinez obavio sumnjive financijske transakcije, u kojima je Medellinova sredstva prenio na zajednički račun.

Inkriminirajući podaci na računalu

Pretraga računala Camposa-Martineza dala je inkriminirajuće podatke, prema kojima je on, relativno nedavno, na njemu tražio upute za izradu kobasica, informacije o najboljim pilama za meso, i uopće mesarenju ljudskih trupala za konzumaciju i slično. U tim člancima dane su detaljne upute kako i gdje rezati pojedine dijelove tijela. Campos-Martinez je optužen za ubojstvo Medellina 2014., a godinu dana kasnije je osuđen na doživotnu robiju. Svi ostaci Medellinova tijela nisu nikada pronađeni, kao ni oružje s kojim je zločin počinjen.

Mogući razlog brutalnog ubojstva

Medellin je izdašno financirao svog ubojicu i nikome nije jasno zašto je došlo do ovog ubojstva i brutalnog sakaćenja tijela, a vjerojatno i njegove djelomične konzumacije. Campos nije otkrio svoj razlog. Vjeruje se da je Medellin htio prekinuti vezu s partnerom, čime bi njegov ljubavnik izgubio izdašnog sponzora, pa je to možda odlučio preduhitriti njegovim ubojstvom.

Čini se da je ubojica želio da dijelovi žrtvina tijela budu nađeni, jer su ostavljeni na atraktivnim lokacijama. Istraga je pokazala da su ostavljeni usred dana, što pokazuje da je ubojica najvjerojatnije sociopat koji kao takav nije sposoban za iskazivanje bilo kakvih emocija.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari