Šokantna priznanja holivudskih zvijezda: Seks u četvrtoj, kokain u dvanaestoj godini!

U Hollywoodu, slava i skandali nerijetko idu ruku pod ruku. Ružne rastave braka, javna opijanja, seksualne eskapade, nasrtaji na pripadnike sedme sile, odvikavanja od svakovrsnih ovisnosti, demoliranja hotelskih soba i slični nestašluci o kakvima čitamo na stranicama žutih tiskovina učinili su nas pomalo imunima na sve oblike zvjezdanih majmunarija. Ipak, s vremena na vrijeme bukne toliko bizaran i nevjerojatan skandal da otvorenih usta čitamo o sramotnim aferama i mračnim obiteljskim tajnama onih koje volimo, preziremo ili im se divimo. Za vas smo odabrali dva najšokantnija – zanimljivo, o njima su progovorili sami akteri, dvoje glumaca koji su se pod lupom javnosti našli u vrlo nježnim godinama!

Na odvikavanju u trinaestoj

Kad gledamo njeno nježno lice, s kojeg osmijeh rijetko silazi, teško nam je shvatiti da je Drew Barrymore proživjela toliko trauma da bi o njima neki nadobudni psihijatar mogao napisati barem dvije disertacije. U njenom je životu, čini se, sve počelo prerano. Zarađivala je već u dobi od jedanaest mjeseci, snimivši reklamu za pseću hranu, da bi se na filmu pojavila s nepunih pet. Dvije godine kasnije, glumila je glavnu ulogu u kultnom filmu “E.T.”, znanstvenofantastičnoj drami Stevena Spielberga iz 1982. Problem, međutim, nije bio u ranom izlaganju medijskoj pažnji. Kako i u slučaju mnogih mentalno sje*banih odraslih individua, problem je bio u roditeljima. Otac John bio je nasilnik, alkoholičar i narkoman (kasnije je završio kao beskućnik!), a majka Ildiko bolesnu je žeđ za slavom utaživala vodeći malenu zvijezdu na glamurozne holivudske zabave. Dok su se njene vršnjakinje igrale plišanim igračkama, Drew je pušila cigarete i družila se s raskalašenim zvijezdama. U devetoj je godini počela piti, u desetoj pušiti marihuanu, a u dvanaestoj šmrkati kokain. Do trinaestog rođendana, završila je u klinici za odvikavanje od ovisnosti. Dok danas takva mjesta služe kao odmarališta svakoj drugoj zvijezdi, u ono je vrijeme javno priznati da imaš problem s drogom bila rijetkost. A Drew je uz to bila dijete. “Buknuo je užasan skandal, a ja nisam bila dovoljno zrela da se s njime nosim”, ispričala je glumica sredinom devedesetih, u dugačkom i potresnom intervjuu. “Srećom, uz pomoć bliskih prijatelja, uspjela sam se trgnuti i izgraditi normalan život… U mjeri u kojoj u ovom poslu uopće možeš biti normalan!”. Drew, danas 45-godišnjakinja, uspjela je pomiriti i dalje uspješnu karijeru i majčinstvo. Priznaje da poput kopca bdije nad svoje dvije kćerkice, kojima niti u ludilu ne bi dopustila da prožive ono što je sama proživjela. Glumica je, čini se, uistinu uspjela ostaviti demone iz prošlosti iza sebe…

U raljama opasne sekte

Senzibilni, inteligentni i karizmatični glumac River Phoenix (1970. – 1993.) postao je zvijezda u nježnim tinejdžerskim godinama, da bi sa sedamnaest bio nominiran za “Oscara”. U to su vrijeme mediji pisali o čudu od djeteta, glumcu koji sa zapanjujućom sugestivnošću portretira mračne, dekadentne, buntovne likove. Malo se tada znalo o njegovom djetinjstvu, koje je, baš poput Drewina, bilo sve samo ne idilično. Roditelji Arlyn i John bili su hipici, koji su tih ludih sedamdesetih živjeli po prikolicama, pušili travu te razgovarali o slobodnoj ljubavi i preziru prema društvenim konvencijama. Nažalost, takvi lepršavi i povodljivi, bili su lak plijen za opasne sektaše koji su ih odlučili vrbovati. Nevjenčani supružnici postali su odani sljedbenici kulta “Djeca Božja” koji je, osim ljubavi prema Svevišnjem, propagirao onu tjelesnu među članovima… Kao i odricanje od “vlasti materijalnog”. Kako bi zaradili za život, mali River, njegov brat Joaquin (danas slavan glumac!) te sestre Summer i Rain pjevali su i prosili po ulicama. John i Arlyn u početku su o sekti pričali kao o “ostvarenju Istine i Harmonije na zemlji”, da bi se ubrzo uvjerili kako su stvari ondje sve samo ne harmonične. “Vođa David Berg izopačio je izvorni smisao zajednice. Moć i bogatstvo s vremenom su postali jedini ciljevi kojima je stremio. Želio je privući imućne sljedbenike te ih učiniti seksualno i financijski podložnima”, ispričala je Arlyn nakon što je sa suprugom i djecom napustila sektu. Kad je River 1990. progovorio o djetinjstvu provedenom u kultu, svjetska javnost bila je zgrožena… Osobito kad je spomenuo podatak da je nevinost izgubio u dobi od četiri (!) godine, što je bila uobičajena praksa u sekti. “Ne samo da imam traume iz djetinjstva – čitavo moje djetinjstvo jedna je velika trauma!”, ispričao je tom prilikom. “Danas sam, međutim, puno bolje. Prošlost sam ostavio ondje gdje joj je i mjesto – u prošlosti!”. Nažalost, nije bilo tako: prošlost ga je pratila poput mračne, ljepljive sjene. U dobi od dvadeset tri godine, umro je od predoziranja heroinom. Dok su milijuni obožavatelja oplakivali glumčevu tragičnu smrt, članovi sekte objavili su bizaran, morbidan “intervju” sa svojim nekadašnjim članom. “Odgovarajući” na pitanja s onoga svijeta, “River” je izrazio žaljenje zbog sudjelovanja u filmu “Moj privatni Idaho”, u kojem je glumio jezivog slugu Nečastivog – homoseksualca! To, međutim, nije bio najgori dio intervjua. “Njegova smrt cijena je koju su Arlyn i John morali platiti zbog napuštanja naše zajednice!”, objasnio je jedan od članova sekte zaprepaštenom novinaru.


Piše: Lucija Kapural

Komentari