Slavna glumica tek je kao devetogošnjakinja otkrila identitet biološkog oca: Zašto joj je majka lagala?

“Tihi pad”, “Empire Records”, “Kako smo izmislili Abbotove”, “Armageddon”, “Sve njegove žene”, trilogija “Gospodar prstenova”, “Djevojka iz Jerseya”, “Svemirska postaja 76” i “Ad Astra” samo su neki od uspješnih filmova u kojima je bljesnuo glumački talent Liv Tyler, a ulogu života po mnogima je ostvarila u znanstveno-fantastičnom serijalu “Preostali”. Djetinjstvo lijepe glumice bilo je sve samo ne konvencionalno, a obilježila ga je velika tajna njene majke.

Bebe Buell bila je jedna od najistaknutijih groupie djevojaka sedamdesetih godina prošlog stoljeća – njene plahte je gužvala većina frontmena i gitarističkih bogova tada uspješnih bendova a, kad je slabije išlo, i pokoji bubnjar. U studenom 1974. “Playboy” ju je proglasio zečicom mjeseca, a dvije i pol godine kasnije, u njujorškoj bolnici “Mount Sinai”, na svijet je donijela djevojčicu Liv. U rubriku “ime oca” starleta je upisala ono tadašnjeg partnera, glazbenika Todda Rundgrena. Djevojčica će dugo živjeti u uvjerenju da je on njen tatica, te s njime razviti vrlo blizak odnos, dok će Buell istinu kriti kao zmija noge. Riječ je o sljedećoj istini: u onoj rubrici trebalo je pisati – Steven Tyler!

Liv je tajnu otkrila kao devetogodišnjakinja, neobičnom igrom slučaja. Upoznala je, naime, Tylerovu kćerkicu Miju, koja joj je toliko nalikovala da je počela postavljati pitanja. Iz nekog magazina, izrezala je fotografiju Tylera, frontmena rock-grupe “Aerosmith”, a zatim s njom prišla ogledalu. Oči, usta, nos… Sličnost s njenim licem bila je frapantna. S novinskim izreskom u ruci, Liv se suočila s roditeljicom i izravno je pitala: “Je li ovo moj tata?”. Budući da ju je zatekla nespremnu, Buell se slomila i bruznula u plač. Priznala je kćeri da je slavni glazbenik uistinu njen otac, a objasnila joj je i pozadinu čitave priče: Tylera je ostavila zbog njegovih problema s drogom, a nedugo potom počela je hodati s Rundgrenom. Kad je otkrila da je trudna i pozabavila se matematikom, shvatila je da je Tyler otac njenog djeteta. S Rundgrenom, znatno odgovornijim čovjekom, dogovorila se da prizna malenu kao svoju, smatrajući kako će joj on biti puno bolji otac.

Nakon prvotnog šoka, zrela djevojčica pomirila se s činjeničnim stanjem. Tyler je bio presretan kad je saznao da je Liv plod njegovih slabina, pa joj je svakodnevno telefonirao i obasipao je poklonima. Kasnije, kad je malo narasla, pozvao ju je da glumi u spotu za njegovu hit-pjesmu “Crazy”, a negdje u to vrijeme promijenila je prezime u Tyler. “Činjenica da imam dva oca i nije tako loša”, zaključila je pragmatična glumica. “To za mene znači da dobivam dvostruko više ljubavi”.

Piše: Lucija Kapural


Komentari