Slavna glumica dvaput se našla na meti poremećenih obožavatelja, a jedan od njih pobio je čitavu obitelj kako bi je impresionirao!

Uz gubitak anonimnosti i dosadne paparazze, jedna od neželjenih posljedica slave su tzv. stalkeri. Riječ je o manijacima do te mjere opsjednutim zvijezdama da prestaju razlikovati stvarnost od bolesnih fantazija te, milom ili silom, pokušavaju postati dijelom života svojih idola. Olivia Newton-John, glumica i pjevačica koja je planetarnu slavu stekla 1976. ulogom u kultnom “Briljantinu”, na meti ludih progonitelja našla se dvaput. Nažalost, nije se radilo “samo” o slanjima prijetećih pisama i uhođenju. Oba muškarca bili su ubojice.

Michael Owen Perry vjerovao je u iskrenu ljubav, onu koja se dogodi samo jednom u životu. Kad je prvi put vidio Oliviju Newton-John na velikom platnu, zaključio je da je upravo ona žena koja mu je suđena. Godine 1982. poduzeo je korake da joj dokaže kako su srodne duše. “Ljubavi, sinoć si mi opet došla u san. Želim da budeš samo moja, do smrti!”, pisao joj je. Kako odgovora nije bilo, u sljedećoj korespondenciji zaoštrio je ton: “Ne razumijem zašto odbijaš prihvatiti očitu činjenicu da smo stvoreni jedno za drugo. Bojim se da ću morati navratiti do tebe kako bih te uvjerio u ono što i sama u dubini duše znaš… A ako ne znaš, shvatiti ćeš, milom ili silom!”. Prestrašena, glumica je razmišljala o odlasku na policiju. Ludi obožavatelj joj se, međutim, nije javljao tijekom sljedeća dva mjeseca, pa je zaključila kako ga se riješila. Nažalost, bila je u krivu.

U srpnju 1983. godine, Perry je navratio u trgovinu oružjem i kupio pušku, a onda se otputio do obiteljske kuće u Lake Arthuru, gradiću u američkoj saveznoj državi Louisiani. Prvo je ubio roditelje, da bi nakon toga presudio nećaku i dvjema rođakinjama. Bio je uvjeren da će Olivia cijeniti njegov trud – ta uklonio je sve one koji su mu govorili da je se kloni! Nakon što je sprao krv sa sebe, mirno je naručio objed u obližnjem restoranu, a potom se otputio do glumičine kuće. Srećom, policija je ekspresno reagirala, pa ga je ondje već čekala zasjeda. Perry je proglašen krivim zbog peterostrukog umorstva te je osuđen na smrt. “Kad pomislim da je poremećeni ubojica bio u blizini moga doma, prođu me trnci. Srećom, sada je sve gotovo!”, komentirala je glumica nakon nemilog događaja.

Sedam godina kasnije, na zlosretnu zvijezdu namjerio se novi psihopat: Ralph Nau poslao joj je dugačko pismo, u kojem joj je izrazio ljubav ali i razočaranje njenim ponašanjem. “Povlačiš se okolo s propalicama i izazivaš zlu kob. Ako te još jednom vidim s drugim muškarcem, prerezat ću ti grkljan i polagano srkati tvoju krv!”, neki su od tih jezivih redaka. U sljedećem pismu, koje je stiglo sutradan, optužio ju je da nije prava Olivia Newton-John, nego “zla dvojnica koja je uskočila na njeno mjesto”. U kuvertu je priložio nekoliko okrvavljenih psećih zuba. Poučena prošlim traumatičnim iskustvom, glumica je pohitala u policijsku postaju. Detektiv Gavin de Becker, koji ju je spasio od Perryja, ponovno joj je pomogao. Nau je uhićen, a nakon što je istražiteljima priznao da je prije dvije godine sjekirom ubio osmogodišnjeg dječaka, završio je u ludnici.

Piše: Lucija Kapural


Komentari