Šestogodišnja djevojčica misteriozno iščeznula dok je s prijateljima lovila krijesnice

Među slučajevima koji su još uvijek neriješeni je nestanak šestogodišnje djevojčice Morgan Nick. Kako je i gdje je nestala, kao i što je do sada poznato o njezinom nestanu pročitajte u tekstu koji slijedi.

Nestanak tijekom bejzbolske utakmice

Morgan Nick je nestala 9. lipnja 1995. godine, u blizini stadiona u gradu Almi u američkoj saveznoj državi Arkansasu, tijekom bejzbolske utakmice Male lige. Šestogodišnja djevojčica je oko 22 i 30 upitala je majku može li na parkiralištu s prijateljima loviti krijesnice, iako je majka bila neodlučna odlučila je popustiti svojoj inače introvertiranoj kćeri. Djevojčica se igrala na 50 m udaljenosti od majke na pijesku pokraj parkirališta, i kada su se sva djeca vratila izuzev Morgan; njezina je majka saznala je da joj je kći zadnje viđena kako razgovara s nekim jezivim čovjekom, bilo je to oko 22 sati i 45 minuta. Kako na parkiralištu nije bilo djeteta majka je nazvala policiju koja je brzo došla, no problematično je u cijeloj stvari što nitko nije svjedočio samoj otmici.

Pretpostavke o otmičaru


Obitelj je ponudila nagradu za nalazak djevojčice, a izrađen je, prema dječjem svjedočenju, fotorobot pretpostavljenog otmičara koji se dovezao crvenim kamionom. Policija vjeruje da ju je oteo muškarac zapuštenog izgleda u kamionu s malom prikolicom. Pretpostavljaju i da je samac koji nema previše kontakata s drugim osobama jer bi se vjerojatno do sada o njezinom nestanku nešto saznalo. Bilo je više dojava o Morgan, no svaka je dojava dovela obitelj do novog “zida”.

Potraga i dalje traje

Obitelj je osnovana zakladu za pružanje pomoći obiteljima nestale djece, ali i dalje traga za svojom djevojčicom koja je, ako je živa, danas žena od 32 godine. Majka se prisjeća da je voljela mačke, jabuke i žvakače gume, ali nije voljela trčanje i igranje vani. Morgan, nasreću, ima sestru i brata, a obitelj ne želi prekinuti potragu jer bi to značilo da su odustali od nje, a to ne žele jer će onda prestati i svaka druga potraga za njom. Trenutačno se snima dokumentarac o njezinom nestanku za koji se nadaju da će dovesti do novih spoznaja o Morgan.

Nestanak svake osobe je bolan, ali nestanak djeteta je tragedija koju vjerojatno ne možete preboljeti već se samo naučiti živjeti s boli koja vam “oboji” svaki dan novom nijansom sivila.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari