Seksualni vremeplov, 2. dio: Razvratni vladari, frigidne seks-bombe i škola za prostitutke

Koji je vladar imao tri tisuće priležnica? Kako se u drevnoj Kini liječila impotencija? Za što su britanski špijuni svojedobno koristili muško sjeme? Donosimo nastavak uzbudljive priče o ljudskoj seksualnosti kroz povijest!

1. Studija francuskih znanstvenika pokazala je da je gotovo trećina azijske populacije u genetskoj vezi Džingis-kanom (između 1155. i 1167. – 1227.). Mongolski osvajač (na slici!) opljačkao je mnoge gradove, a običaj silovanja bio je pravilo. Jedan od kanovih sinova imao četrdeset potomaka, a unuk harem sa trideset novih djevica godišnje!

2. U Španjolskoj je prije desetak godina otvorena škola za prostitutke, u kojoj polaznice za svega stotinjak eura mogu naučiti sve tajne najstarijeg zanata, kako u teoriji tako i kroz praksu.

3. Ako je vjerovati zapisima, Julija, kći rimskog cara Augusta, tijekom života je usrećila oko trideset tisuća ljubavnika!


4. Marilyn Monroe, seks ikona dvadesetog stoljeća, svojedobno je priznala kako, unatoč brojnim ljubavnicima u njenom životu, nikada nije doživjela orgazam.

5. Drevni Rimljani, koji su u svemu naglašavali sklad, bujna poprsja smatrali su komičnima, pa su djevojčice tjerali da odmalena nose povez zvan fascia, koji je trebao usporiti njihov rast. I u Europi ranoga srednjeg vijeka na cijeni su bile grudi skromnih dimenzija, a one velike u modu ulaze u četrnaestom stoljeću, zajedno s grudnjacima koji su ih podizali skoro do grla.

6. Drevni kineski recept za pripravak protiv impotencije propisuje dodavanje ljudske sperme u smjesu jelenje krvi i ptičjeg izmeta, što bi konzumentu trebalo osigurati postojanu erekciju.

7. Sijamski kralj Mongkut (1804. – 1868.) bio je na glasu kao veliki razvratnik. Kako mu trideset dvije zakonite žene nisu bile dovoljne, u palači je držao i oko tri tisuće konkubina, mahom probranih ljepotica. Monarh je iza sebe ostavio osamdeset dvoje priznatih potomaka.

8. Tijekom prvoga svjetskog rata, jedan znanstveno potkovani član obavještajne agencije MI6 otkrio je da se sperma može koristiti kao nevidljiva tinta. Špijuni su je u tu svrhu koristili kratko, jer su otkrili još nešto: nakon određenog vremena počela bi smrdjeti.

Piše: Lucija Kapural

Komentari