POVIJEST KAKVU JOŠ NISTE ČITALI: Novi broj časopisa HISTORY.INFO od listopada na svim kioscima!

Pretplatite se na 100 stranica čiste povijesti u popularno-znanstvenom časopisu History.info – za samo 20,00 kn!

Svoj primjerak možete nabaviti i na kioscima Tiska, za samo 25,00 kn. U časopisu se obrađuju teme iz svih razdoblja ljudske povijesti. Donosimo priče o događajima, građevinama i ličnostima iz Hrvatske i svih dijelova svijeta. Članci u History.infu su stručni i nastaju temeljem istraživanja relevantne literature te najnovijih povijesnih i arheoloških izvora. History.info je jedini časopis na tržištu u regiji koji obrađuje teme iz opće povijesti te jedini povijesni časopis koji je politički neutralan.

Osim o popularnim temama, pišemo o događajima i osobama koje nisu zastupljene u medijima. Teme su raznolike: ljudi, događaji, građevine, epidemije, neobjašnjive pojave, manje poznati Hrvati, zanimanja, kultura, mitologija… Donosimo zanimljivosti i manje poznate detalje iz života čuvenih hrvatskih ličnosti, a često obrađivanim temama pristupamo na potpuno nov i zanimljiv način. History.info može se primijeniti u nastavi, radionicama i obrazovnim institucijama. Zbog popularnog stila, prihvatljiv je svim dobnim skupinama, stručnjacima i zaljubljenicima u povijest. Časopis je bogato ilustriran, s jasnim pregledima, kartama i tablicama.

U novom broju, koji od listopada možete naći na svim kioscima, donosimo priču o Josipu II., caru reformatoru kojeg je hrvatski narod volio a plemstvo mrzilo; o dubrovačkoj gospodi i njenim ambicijama o osnutku katoličkog kraljevstva; o razvoju Susedgrada; o ilirskoj kraljici Teuti, koja je zbog svoje arogancije uništila čitavu Iliriju, kao i o jednoj drugoj kraljici, mračnoj Fredegundi; o britanskoj katastrofi u Afganistanu, od koje se ledi krv u žilama; o ulozi jednoga mesarskog pomoćnika u atentatu na Franza Ferdinanda; o sovjetskoj snajperistici anđeoskog lica, koja je neprijatelje “skidala” kao muhe; o kontroverznome indijskom političaru koji se, umjesto za Ghandija, opredijelio za Hitlera; o Japancu koji je čudom preživio udare dviju atomskih bombi, kao i naočitom, bogatom i talentiranom ali nepromišljenom Johnu Johnu Kennedyju te prezrenim, zaboravljenim i poniženima genijalnim ženama u povijesti, a donosimo i kratku povijest psihijatrije te prikaz postupnog mijenjanja svijesti o duševnim bolestima. Nadalje, za vas smo pripremili uzbudljivu priču o lovu na zloglasna Zodijaka, serijskog ubojicu koji je godinama sijao strah Kalifornijom, a započinjemo i putovanje u nastavcima koje nas vodi u mračni svijet krijumčarenja heroina diljem svijeta, s naglaskom na ulogu CIA-e u čitavoj priči. Sastavili smo i zabavan kviz povijesne tematike te za vas pripremili još mnoga iznenađenja!

 

Pretplata – Cijena


Pola godine ( 3 broja ) – 60,00 kn
Godišnja ( 6 brojeva ) – 120,00 kn
Stari brojevi – 15,00 kn/kom + poštarina
Pretplati se i pogledaj sadržaj starih brojeva OVDJE.

Komentari