POVIJEST KAKVU JOŠ NISTE ČITALI: Novi broj časopisa HISTORY.INFO od 12. travnja na svim kioscima!

Pretplatite se na 100 stranica čiste povijesti u popularno-znanstvenom časopisu History.info za samo 20,00 kn!

Svoj primjerak možete nabaviti i na kioscima Tiska, za samo 25,00 kn. U časopisu se obrađuju teme iz svih razdoblja ljudske povijesti. Donosimo priče o događajima, građevinama i ličnostima iz Hrvatske i svih dijelova svijeta. Članci u History.infu su stručni i nastaju temeljem istraživanja relevantne literature te najnovijih povijesnih i arheoloških izvora. History.info je jedini časopis na tržištu u regiji koji obrađuje teme iz opće povijesti te jedini povijesni časopis koji je politički neutralan.

Osim o popularnim temama, pišemo o događajima i osobama koje nisu zastupljene u medijima. Teme su raznolike: ljudi, događaji, građevine, epidemije, neobjašnjive pojave, manje poznati Hrvati, zanimanja, kultura, mitologija… Donosimo zanimljivosti i manje poznate detalje iz života čuvenih hrvatskih ličnosti, a često obrađivanim temama pristupamo na potpuno nov i zanimljiv način. History.info može se primijeniti u nastavi, radionicama i obrazovnim institucijama. Zbog popularnog stila, prihvatljiv je svim dobnim skupinama, stručnjacima i zaljubljenicima u povijest. Časopis je bogato ilustriran, s jasnim pregledima, kartama i tablicama.

U novom broju, koji od 12. travnja možete naći na svim kioscima, donosimo uzbudljivu životnu priču Stepana Bandere, fanatičnog borca za ukrajinsku nezavisnost kojeg kremaljska propaganda prikazuje kao povampirenog nacista; istražujemo nastanak i značaj Bašćanske ploče, kraljevske darovnice koja stoji u temelju hrvatske nacije; upoznajemo vas s osebujnom i slobodoumnom crnogorskom princezom Jelenom Petrović te vodimo na posljednje putovanje nacističke podmornice U-1206. Zavirite u tajne eksperimente zloglasne japanske Jedinice 731; zaljubite se u umjetnost uz jedinstvenu Peggy Guggenheim; proučite osebujne istarske freske, svojevrsne srednjovjekovne stripove; otkrijte tajne antičkih kipova; nasmijte se maštovitim napravama osmišljenim u vrijeme hladnog rata i doznajte sve o “Monsteri”, djevojčici gorostasnog rasta koju su držali kao kućnog ljubimca. Čitajte i o zločinima maršala Rodolfa Grazianija, stjuardesi Vesni Vulović, ženi koja je preživjela pad s visine od deset tisuća metara te uživajte u manje poznatim detaljima o progonu “vještica” iz Salema!

Pretplata – Cijena:
Pola godine ( 3 broja ) – 60,00 kn
Godišnja ( 6 brojeva ) – 120,00 kn
Stari brojevi – 15,00 kn/kom + poštarina
Pretplati se i pogledaj sadržaj starih brojeva OVDJE!


Komentari