Ni vode više nisu idealno mjesto za uklanjanje tragova zločina!

Izvor: Police

Ako ne u stvarnom životu u filmovima smo često svjedočili da se neželjena tijela odbacuju u rijeke, jezera, što je već od voda bilo “pri ruci” i to je očito bila relativno sigurna metoda za uklanjanje tragova zločina, naravno, ako se to odradilo s nekakvim planom, a ne impulzivno. Najnoviji nalazi u Sjedinjenim Državama pokazuju da je takvom načinu uklanjanja tijela odzvonilo. Ukoliko vas zanima o čemu je riječ i što se događa, a da kriminalci moraju biti snalažljiviji nego što su to bili do sada, pročitajte tekst kojega danas donosimo.

Jezero u blizini grada u kojem caruje kriminal

Mjesto radnje današnjeg članka vezano je uz umjetno jezero Mead, koje je formirano izgradnjom Hooverove brane na rijeci Colorado, a koje je smješteno nešto manje od pedesetak kilometara istočno od Las Vegasa. Ovo se jezero smatra, ili se smatralo, najvećim rezervoarom vode u Sjedinjenim Državama. Kako je riječ o jezeru u blizini megapolisa u kojem svi znamo caruje kriminal, bilo je to idealno mjesto za mračne poslove, a da je tome bilo tako pokazuju nedavni nalazi na jezeru.

Mračne tajne izlaze na površinu

Ovo je jezero počelo otkrivati svoje mračne tajne koje su ovdje, uvjetno rečeno, bile “zakopane” do nedavno. Otkrivanje zločina povezano je s kontinuiranim opadanjem vode u jezeru koje se može pratiti već desetljećima. Početkom svibnja 2022. na novostvorenoj obali jezera nađena je zahrđala metalna bačva s raspadnutim tijelom, za koju se procjenjuje da je ovdje bačena prije više od 30 godina, tako kaže CNN. Vrijeme bacanja određeno je prema odjeći osobe nađene u bačvi te se ono grubo procjenjuje u sredinu 70-ih ili u rane 80-e godine prošlog stoljeća. Naravno identitet žrtve za sada je nepoznat, no jasno je da je žrtva likvidirano metkom. Nekoliko dana poslije ovog nalaza pronađeno je još jedna bačva, no ona je bila prazna. Međutim, uskoro su pronađeni i novi ljudski ostaci. Moguće da su povezani s “praznom bačvom”, no moguće je da je riječ o tijelu nekog nesretnog utopljenika kojih ovdje ima zasigurno na pretek.


Bačve s mafijaškim potpisom

Bivši gradonačelnik Las Vegasa Oscar Goodman koji je kao odvjetnik branio brojne mafijaške face, na upit tko bi to mogao biti kazuje uz smiješak da je: “Relativno siguran da to nije bio Jimmy Hoffa”. Potpredsjednik Muzeja mafije Geoff Schumacher kaže da ove bačve imaju potpis mafije.
Bivši policajac David Kohlmeier, koji vodi emisiju pod nazivom The Problem Solver Show, ponudio je nagradu od 5000 dolara za kvalificirane ronioce koji bi našli i druge bačve u jezeru. No službenici Nacionalnog parka kažu da je to zabranjeno, i da se u dubini nalaze stotine bačvi od kojih neke datiraju iz razdoblja izgradnje Hooverove brane u 30-im godinama prošlog stoljeća, kako prenosi CBS News. Ovaj dodatak moramo priznati zbunjuje i otvara pitanja u koja mi nećemo ulaziti. Tajne će ostati tako “zakopane” dok ne isplivaju, a sudeći prema situaciji, isplivat će kad tad, ali čini se brže nego se misli.

Izvor: Screenshot YouTube Scorched Earth: The repercussions of Lake Mead’s water shortage.

Ozbiljni problemi na vidiku

Ovo jezero opskrbljuje 40 milijuna ljudi u sedam američkih država i sjevernom Meksiku. NASA je zabilježila da razina vode u jezeru bilježi stalan pad od 1999. godine. Sudeći prema sve toplijim razdobljima ova će se tendencija nastaviti. Spomenuti bivši gradonačelnik Las Vegasa Goodman, koji je u javnosti zapamćen po svojim brojnim fotkama na kojima je obično imao ljepoticu “u jednoj ruci”, a u drugoj Martini, kaže da je svaki puta dok je obavljao dužnost gradonačelnika, strahovao, kada se nešto iskopavalo ili rušilo što će se novo otkriti, te lakonski zaključuje da Las Vegas ima vrlo zanimljivu pozadinu što doprinosi njegovoj mističnosti.

I dok jezive tajne izlaze na površinu, nas ponajviše zabrinjava ogromno snižavanje razine vode, a koje se nastavlja i predstavlja ozbiljan problem za godine koje dolaze.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari