Nevjerojatna hrabrost glumačke prvakinje: Vremešnu majku svoga domaćina na rukama je iznijela iz vatrene stihije!

Richard Branson, jedan od najbogatijih ljudi na planetu, nikada nije štedio, ni na sebi ni na drugima. Dok su si manje uspješni tajkuni kupovali vile s bazenima i “bijesne” jurilice, vlasnik poslovnog carstva “Virgin” počastio se s ni više ni manje nego četiri otoka. Necker, komadić raja u sklopu Britanskih djevičanskih otoka, prije gotovo četiri desetljeća je kupio od prijašnjeg vlasnika, lorda Cobhama, da bi ga tijekom narednih godina pretvorio u lukuzno odmaralište. Od princeze Diane preko Oprah Winfrey do Baracka Obame, ondje su odsjedali isključivo oni koji ne pitaju za cijenu.

U ljeto 2011. godine, u Bransonovoj velebnoj vili smjestila se i Oskarovka Kate Winslet. Lijepa glumica, zvijezda filmova “Razum i osjećaji”, “Titanic”, “Vječni sjaj nepobjedivog uma”, “Svi kraljevi ljudi”, “Žena kojoj sam čitao” i “Put oslobođenja”, na egzotičnom otoku odlučila je potražiti predah nakon višemjesečna mahnitog snimanja. Nije ni slutila da će se naći usred drame kakva se ne viđa ni u njenim najnapetijim filmovima.

Nakon opuštenog dana provedenog na plaži i večere od nekoliko slijedova, poveće društvance otputilo se na spavanje. Dok su svi blaženo hrkali, tropska oluja Irene punom se snagom sručila na to područje. Glavnu zgradu, u kojoj je boravilo dvadesetak gostiju, pogodila je munja a, zbog njezina slamnatog krova, sve se u sekundi pretvorilo u buktinju. Dok su ostali u panici potrčali prema izlazu, Winslet je, riskirajući vlastiti život, pojurila u spavaonicu na katu te na rukama iz požara iznijela Bransonovu staru majku Eve. “Kate je istinska junakinja”, ispričao je kasnije poduzetnik. “Nikad joj neću moći dovoljno zahvaliti za ono što je napravila. Da nije bilo njene luđačke hrabrosti, moje voljene majke više ne bi bilo. Ja sam, naime, bio u susjednoj zgradi i nikako ne bih mogao stići na vrijeme da je spasim”.

Glumica smatra da nije napravila ništa posebno. “Ne radi se tu o dobroti, nego o nečemu nagonskom što se probudi u čovjeku kad je njegov bližnji ugrožen”, ispričala je nakon nevjerojatnog podviga. “Čudno, ali uopće nisam bila svjesna opasnosti kojoj se izlažem. Činilo mi se da sam na filmskom setu i kako samo čekam da redatelj vikne: rez!”.

Piše: Lucija Kapural


Komentari