Ne, ovo nije priča o Zlatokosi i tri medvjeda već o čak pet usnulih medvjeda u kući na jezeru Tahoe!

Izvor: YouTube Adorable sleepy bear Cub Chattering himself to sleep.

Sjećate se priče o Zlatokosi i tri medvjeda. Priča koju danas donosimo ima određene sličnosti s ovom bajkom pri čemu su medvjedi zamijenili uloge s, uvjetno rečeno, Zlatokosom. O čemu je riječ, pročitajte u tekstu kojeg donosimo u nastavku.

Medvjedica meka srca

Jedna se obitelj nemalo iznenadila kada je u travnju ove godine (2022.) otkrila da svoj dom dijeli ni s manje ni više nego pet medvjeda, mamom medvjedicom i njezino četvero mladunčadi. Mama medvjedica je imala troje svoje mladunčadi, ali je očito bila meka srca pa je usvojila i jedno bez roditelja koje je bilo otprilike iste dobi kao njezini medvjedići.

Neobjašnjivi zvukovi hrkanja

Ova se poveća medvjeđa obitelj uselila u kuću na jezeru Tahoe u Kaliforniji kako bi odspavala zimski san. Naravno, uselili su se u podgrađe kuće, a ukućani su tijekom cijele zime bili iznenađeni brojnim i neobjašnjivim zvukovima hrkanja. Već kada su bili na rubu živaca, medvjedica se probudila i ubrzo su shvatili da ispod njih živi jedna velika i, zasigurno, gladna medvjeđa obitelj. Brže bolje su nazvali lokalnu organizaciju BEAR League, koja je odmah pristigla. Kako oni imaju dosta iskustva s ovakvim “ilegalnim” useljavanjem medvjeda, odmah su napravili veliku buku, a medvjedi su se brže bolje iselili iz svog novog doma.


Crni medvjedi

Useljeni medvjedi pripadaju skupini crnih medvjeda koji mogu doseći težinu i do 230 kilograma, a tijekom lijepog djela godine kad se probude provode i do 20 sati dnevno jedući velike količine hrane, kako bi se namirili za razdoblja hibernacije. Prema informacijama koje pruža North American Bear Center, crni medvjedi između rujna i listopada traže ili grade jazbine u kojima će kasnije prespavati. Kada se spremaju za hibernaciju njihova tjelesna temperatura pada i broj otkucaja srca se znatno smanjuje.

Izvor: Wise About Bears

Uglavnom članovi ove organizacije uspjeli su u akciji spašavanja u kojoj su medvjedi otišli u obližnju šumu, a ljudi su ostali u svom domu neozlijeđeni, vjerojatno razmišljajući kako će spriječiti neko novo useljavanje ilegalaca.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari