Najljepša ljubavna priča svih vremena: Nježnost rođena na dječjem igralištu

Sjećate li se djece s kojom ste se spuštali niz tobogane, mijenjali za sličice, igrali skrivača ili prepirali oko toga je li veća faca Zagor ili Mister No? Ni mi. Kinez po imenu Wang Zi-heng, međutim, nikad nije zaboravio djevojčicu s kojom je gradio kule u pješčaniku. Zvala se Qian-qian i živjela je u kući preko puta njegove. Premda je imala isturene prednje zube, raskuštranu kosu i navadu da kida glave svojim lutkama, Wang je bio uvjeren da je ona najdivnije stvorenje pod kapom nebeskom. Nije imao ni šest godina kad je majci svečanim glasom rekao: “Jednog dana ću se oženiti ovom djevojčicom!”. Ova se, dakako, samo nasmijala te mezimcu pripremila čašu toplog kakaa. Dječak je, međutim, bio smrtno ozbiljan.

Nepunih pola godine nakon što je mališan izrekao onu rečenicu, njegova obitelj se preselila u drugi grad, gdje je pater familias dobio izvrsno plaćen posao. Godine su prolazile, a Wang je u međuvremenu završio osnovnu i srednju školu, diplomirao kao jedan od najboljih studenata na ekonomskom fakultetu i osnovao vlastitu tvrtku. Kako je bio “pun kao brod” a uz to naočitog fizikusa, žene su mu se bacale pod noge. Pristojno ali odlučno, odbio je svaku od njih. A onda se dogodilo nešto neobično…

Tijekom večere s klijentom, zamijetio je vitku mladu ženu koja je sjedila za šankom. Premda su djevojčini zubi bili pravilni poput dvije niske bisera, a kosa uredno ispeglana, Wang je u njoj odmah prepoznao fatalnu curicu iz pješčanika, koju je zadnji put vidio prije osamnaest godina. Učinio je nešto što nikad ranije nije: prekinuo je poslovni sastanak zbog privatnih razloga. “Je li vam dobro?” pitao ga je zabrinutu klijent. “Kuda ste krenuli?”. Wang mu je, ustajući od stola, odvratio: “Nikad nisam bio bolje… A krenuo sam na sastanak sa svojom sudbinom!”.

Bio je u pravu. U ljeto 2014. godine, samo dva mjeseca nakon slučajnog susreta, par je uplovio u bračnu luku. Nakon što su razmijenili zavjete, Wang se okrenuo prema majci, namignuo joj i doviknuo: “Jesam ti rekao?”. Kineski mediji, koji su pomno popratili ovaj neobičan slučaj, o njemu su pisali kao o “najljepšoj ljubavnoj priči svih vremena”.

Piše: Lucija Kapural


Komentari