Najgluplje kraljice ljepote u povijesti: Na glavi kruna, a u njoj propuh

Ljepota i pamet rijetko su prijatelji, kaže stara poslovica. Od ove sentencije u potpunosti se ograđujemo, a kao svijetli protuprimjer uzimamo seks bombu Sharon Stone i njen IQ 160. Kad smo to raščistili, jedno ćemo ipak priznati: na atraktivnom čeljadetu glupost se nekako snažnije ističe. Donosimo listu “bisera” koji su izišli iz usta sudionica izbora ljepote – u usporedbi s njima, čuveni odgovor “It’s OK” naše Fani Čapalije upravo je to, OK!

Tko želi učiti?

Na izboru za Miss Filipina 2001. godine, kandidatkinji Jeanie Anderson, poput stabla visokoj dami odjevenoj u ružičasti bikini, postavili su sljedeće pitanje: “Da možeš birati, bi li radije bila lijepa i glupa ili pametna i ružna?”. Kompleksno, gotovo hamletovsko pitanje izazvalo je pomutnju u moždanim vijugama mlade Jeanie, pa se samo smješkala i stajala ukočeno kao… pa, stablo. U napadaju altruizma, voditelj joj je pojednostavnio pitanje: “Bi li radije bila lijepa ili pametna?”. Tračak razumijevanja obasjao je djevojčino lice. Počujte njen mudri odgovor: “Radije bih bila lijepa, jer ljepota dolazi prirodno. Mislim, da bi bila pametna, moraš učiti, ovaj, puno stvari… Da, moraš učiti puno stvari da bi bila pametna!”.

Pomozimo Africi, Iraku i Americi!

Miss Teen Južne Caroline Kaitlin Upton (na slici!), sudionica izbora za najljepšu tinejdžericu Amerike 2007. godine, kao da je iskočila iz vica o plavušama. Kad su je pitali što misli o činjenici da petina Amerikanaca ne zna pronaći SAD na zemljopisnoj karti, počastila je žiri fascinantnim uvidom u moždane procese kakvih se ne bi posramio ni zeleni bičaš: “Osobno vjerujem da Amerikanci to ne znaju zato što, ovaj, neki, hm… neki tamo ljudi u našoj naciji nemaju zemljopisne karte i, ovaj, vjerujem da je naše obrazovanje, poput onoga u Južnoj Africi i, ovaj, Iraku i svugdje kao, ovaj, i ja… Ja vjerujem da bismo mi trebali, mislim, naše obrazovanje ovdje u SAD bi trebalo pomoći SAD-u, ovaj, uh, pomoći Južnoj Africi i pomoći Iraku i azijskim zemljama, da bismo bili u stanju graditi svoju budućnost!”. Uz ljude poput nje, američka budućnost je crna poput duše serijskog ubojice…


Tajanstveno cjepivo

Miss Kalifornije Leah Cecil 2012. godine je pokušala postati Miss Amerike. U tom ju je nastojanju spriječio vakuum koji joj se nalazi između ušiju. Da budemo pravedni prema njoj, reći ćemo da pitanje, “Kakav je vaš stav o eutanaziji?”, baš i nije nešto o čemu se raspravlja na nedjeljnom pikniku, ali problem je u tome što ga Leah nije ni razumjela. “To je jedna od stvari za koje nisam dovoljno obrazovana, pa bih svakako trebala potražiti u rječniku što je to eutanazija”, odgovorila je, poprimivši boju svoga jednodijelnog badića. “Mislim, znam da je riječ o nekakvom cjepivu, je li, ali ne znam je li to dobro ili loše!”. Za takve poput nje, možda i nije loše…

Budi moja voda, ja sam sada vatra!

U obranu srpske misice Sanje Papić, možemo reći da je pitanje koje je dobila na izboru za Miss Universe 2003. godine bilo uistinu imbecilno. “Bi li radije bila vatra ili voda, i zašto?” postariji član žirija odlučio je potražiti skrivenog filozofa u sebi. Gospođica Papić, koja je vjerojatno bila bolesna kad se na nastavi obrađivao pojam metafore, pitanje je shvatila doslovno: “Ja sam ljudsko biće i ne znam kako je to biti voda ili vatra. Ne mogu odgovoriti na pitanje zato što sam ljudsko biće, djevojka s osjećajima, a voda i vatra nemaju osjećaje”.

Bog voli svakoga – osim homića!

Na izboru za Miss Kalifornije 2010. godine, prsata plavuša Lauren Ashley dobila je priliku izraziti svoje mišljenje o gay brakovima. O, itekako ga je izrazila: “Bog je stvorio čovječanstvo i voli svakoga, te svakome želi najbolje. Ako On kaže da se zbog seksanja s osobama istog spola ide u pakao, onda je to prilično ozbiljno upozorenje a, vjerujte mi, bog o životu puno više zna od nas, ljudi!”.

Piše: Lucija Kapural

Komentari