Najbolje plaćena manekenka iz “ere supermodela” odrasla je na selu, radeći u polju kukuruza!

U eri supermodela, kad modnim pistama nisu koračale androgine vješalice za odjeću nego senzualne boginje s oblinama od kojih zastaje dah, ime Cindy Crawford izgovaralo se sa šaptom punim poštovanja: osamdesetih i devedesetih godina, smatrana je najljepšom od najljepših. Donosimo zanimljivosti iz života nekoć najbolje plaćene manekenke svijeta!

1. Odrasla je u DeKalbu, ruralnom gradiću u Illinoisu, kao drugo od četvero djece u radničkoj obitelji. Otac joj je bio električar a majka, koja je njenu stariju sestru rodila s nepunih šesnaest, kućanica. Idilično djetinjstvo nije bilo dugog vijeka: Cindyn obožavani mlađi brat Jeffrey umro od leukemije a roditelji, shrvani tugom, rastali su se nedugo nakon tragedije.

2. Školske praznike je provodila radeći u polju kukuruza, pod vrelim ljetnim suncem. Često ponavljana priča da ju je upravo ondje, dok je grozničavo vitlala motikom, “otkrio” modni agent zabavna je ali ne i istinita. Manekenstvom se počela baviti kao srednjoškolka, nakon što ju je lokalni fotograf snimio dok se u bikiniju odmarala pored bazena u mjesnome sportskom centru. Kao najbolja učenica u razredu, dobila je stipendiju za studij kemije, ali je odustala nakon prvog semestra shvativši da joj modna snimanja oduzimaju previše vremena.

3. Madež iznad gornje usne, koji joj je kao tinejdžerici bio glavni izvor kompleksa, htjela je kirurški odstraniti sve dok se nije pojavila na naslovnici “Voguea”. Shvativši da se ljudima sviđa, odlučila ga je pretvoriti u svoj zaštitni znak.

4. Prije nego što se udala za Richarda Gerea, imala je samo jednog momka, kolegu iz školskih klupa. Brak sa slavnim glumcem potrajao je četiri godine, a presudila mu je razdvojenost zbog poslovnih obaveza (u luksuznoj vili na Bel Aireu navodno nisu proveli ni jednu zajedničku noć), ali i obostrana nevjera: on se “zaigrao” s Umom Thurman, a ona je viđena u zagrljaju glumca Johna Enosa.


5. Lijepu manekenku povezivali su s Robertom De Nirom, Jonom Bon Jovijem, Johnom Kennedyjem Juniorom, Valom Kilmerom pa čak i s kolegicom Christy Thurlington. Glasine da “igra za obje momčadi” krenule su nakon naslovnice “Vanity Fairea” na kojoj je golišava Cindy prikazana kako brije pjevačicu K. D. Lang, deklariranu lezbijku. Ljubavnu sreću ka koncu je pronašla u braku s poduzetnikom Randeom Gerberom, kojem je rodila sina Presleya i kćer Kaiju. Jabuka nije pala daleko od stabla: oba potomka bave se maneknstsvom, a Kaia je kopija svoje slavne majke.

Piše: Lucija Kapural

Komentari