Najbizarniji zločin svih vremena: Ubio je dvoje ljudi zbog – Facebooka!

Znate li one udave koji objavljuju ama baš svaki detalj iz svojih dosadnih života na Facebooku, od doručka koji su taj dan smazali, preko odjevnih kombinacija u kojima se osjećaju zamamno, do impresivne kakice koju je njihov kućni ljubimac proizveo u parku? Jenelle Potter, tridesetogodišnjakinja iz Mountain Cityja u Tennesseeju, bila je jedna od njih. Kako prijatelja, onih od krvi i mesa, nije imala previše, povazdan je dosađivala onima iz virtualnog svijeta. Janelleinim susjedima, Billyju Payneu i nevjenčanoj mu supruzi Billie Jean Hayworth, nakon nekog vremena je dosadilo čitati njene besmislene statuse, pa su dotičnu gospođicu skinuli s liste prijatelja na toj društvenoj mreži.

Janelle je, dakako, bila uvrijeđena i uzrujana, ali ni približno onoliko koliko njen šezdesetogodišnji otac Marvin, čovjek poznat po kratkom fitilju. “Neće se oni na taj način ophoditi s mojom mezimicom!”, zaurlao je, a potom drznike (s kojima je, uzgred rečeno, i sam bio virtualni prijatelj), bombardirao uvredljivim postovima i upozorenjima da “razmisle o svome ponašanju ako se ne žele suočiti s posljedicama”. Kako prijetnje na Facebooku nisu urodile plodom (i Marvina je “unfriendalo”), u hladnu večer 31. siječnja 2012. godine odlučio se razračunati s njima “face to face”.

U društvu lovačke puške i prijatelja Jamieja Curda, koji je navodno gajio osjećaje prema Jenelle a sigurno one prema alkoholu, stari Marv pokucao je na vrata Billyja i Billie. Njega je ustrijelio već na kućnom pragu; njoj je presudio u dnevnom boravku, a potom je u automobilu kojim je upravljao njegov suučesnik napustio mjesto zločina. Sedmomjesečna beba mladog para satima je ležala u kući s mrtvim roditeljima, neozlijeđena ali prekrivena krvlju. Neko vrijeme dvojac je bježao pred zakonom, ali ih je ruka pravde ipak stigla. Osuđeni su na višegodišnje robije, a Jenellein društveni život, koliko smo čuli, nije se popravio zbog njihovog čina.

Piše: Lucija Kapural


Komentari