Na ulicama Orlanda: Majka iz pakla natjerala je kćer da se šakama obračuna s djevojčicom iz škole, pred promatračima koji su oduševljeno klicali!

Orlando, ljupki grad u srednjem dijelu Floride poznat po tematskim parkovima “Sea World”, 2012. godine našao se na stranicama crnih kronika u svim američkim tiskovinama. Ondje, u dijelu grada u kojem žive oni neprivilegirani, odigrala se nesvakidašnja drama. Sandra Padilla Miranda, 38-godišnjakinja španjolskog podrijetla, živjela je u rupi od tridesetak kvadrata s kćeri tinejdžericom, minusom na tekućem računu, proširenim venama, slabo plaćenim poslom konobarice i ostalim nedaćama. Nevjenčanog supruga otjerala je svojom poganom ćudi, a rošav ten i bikovska šija otežavali su joj pronalazak novog partnera. Ukratko, perspektiva joj je bila nikakva, a frustracije je nerijetko liječila na svojoj jedinici, na koju je povazdan urlala.

Kad se djevojka jednog dana požalila majci da je školska kolegica zadirkuje, Sandrin majčinski instinkt probudio se u svojoj punini. “Neće tebe ta vještica maltretirat’! Dovedi je ‘vamo, riješit ćemo to šakama!”, savjetovala je kćeri, a na njene prosvjede je, puna pedagoškog žara, odvratila: “Ne kmeči, nego se pripremi za borbu!”.

Djevojka koja je gnjavila malu dovučena je pred Sandrinu kuću, a ova je, poput iskusnog organizatora WWE borbi, sukobljenim stranama objasnila kako je jedino pravilo – da pravila nema. Curice su se bacile jedna na drugu, a okupljeno mnoštvo, sastavljeno od derana iz susjedstva, zdušno je navijalo. “Makljaža” je potrajala petnaestak minuta, a premda su obje djevojke “popile” teške batine, gledatelji su, zbog tehničke superiornosti, Sandrinu kćer proglasili pobjednicom. Kad se gomila razišla, ponosna majka vratila se u kuću, uz riječi: “Dobro, to smo riješili”. Nemalo se iznenadila kad joj je, već sljedećeg jutra, policija pokucala na vrata.

Kad su je pitali o tučnjavi u njenom dvorištu, žena je priznala da se njena kći “dohvatila” sa školskom kolegicom, ali je naglasila da je za to doznala tek post festum. Na njenu žalost, policajci su se već bili domogli snimke tučnjave, koju je netko od promatrača stavio na “Facebook”. Na njoj se jasno čulo Sandru kako bodri kćer riječima: “Ud’ri jače! Ugrizi je!”. Suočena s neoborivim dokazom, žena je promijenila ploču: “Pa, eto, jesam organizirala borbu, ali u najboljoj namjeri. Zar nije bolje da se cure potuku pod mojim nadzorom nego da se do’vate negdje u školi?”. Iz nekog razloga, taj argument nije prošao na sudu. Sandra Padilla Miranda osuđena je zbog poticanja na delinkvenciju i zlostavljanja maloljetnica. Završila je iza rešetaka, a obje djevojke suspendirane su iz škole.

Piše: Lucija Kapural


Komentari